👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
45 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
dance4life napisał/a:
Ciekawe jak sie znalazl pod tymi belami, ze niby same spadly?
Znalazła, bo to ona. Łosza albo klępa, samica łosia.
pol616 napisał/a:
Znalazła, bo to ona. Łosza albo klępa, samica łosia.
obstawiam, że to łoszak, za mały na klępę czy młodego byka, o tej porze roku i byki mogą być bez poroża..
Raider napisał/a:
Operator HDSa Brawo
no nie wiem co bardziej podziwiać.. chyba jednak głupotę podchodzących do dzikiego zwierza
właściwa terminologia dla tego urządzenia to "żuraw leśny przeładunkowy" znacznie różni się od tzw HDSa (żuraw przenośny przeładunkowy) konstrukcją, charakterem pracy i zabezpieczeniami.
lysymisio6969 napisał/a:
obstawiam, że to łoszak, za mały na klępę czy młodego byka, o tej porze roku i byki mogą być bez poroża..
no nie wiem co bardziej podziwiać.. chyba jednak głupotę podchodzących do dzikiego zwierza
właściwa terminologia dla tego urządzenia to "żuraw leśny przeładunkowy" znacznie różni się od tzw HDSa (żuraw przenośny przeładunkowy) konstrukcją, charakterem pracy i zabezpieczeniami.
Myślałeś może o brokacie?
kokogrom napisał/a:
bo ruskie są spoko ludzie
1 na 1000. Reszta jak śpi...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie