Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 10 minut temu
Poprawność polityczna w praktyce...
konto usunięte • 2013-06-04, 21:31
Otóż jestem fanem BioShocka, a jako, że Infinite wyszedł niedawno, to do tej pory scena produkuje różne materiały związane z tą produkcją.

Otóż pojawił się ostatnio taki news:

Jako, że w fabule gry bohaterka chciała trafić do Paryża (gra toczy się w 1912 ) to ktoś "stworzył" alternatywne zakończenie...

Mnie oczywiście od razu ukłuł Paryż, więc napisałem skromnie, że bidulka nie wie do jakiego śmietnika marzy się wybrać

Na odpowiedź z🤬bów z szeroko pojętego "przegniłego kapitalizmu" nie trzeba było długo czekać:

Poparli mnie Francuz, Hiszpanka oraz (oczywiście) Rosjanin

Natomiast przeciwko mnie wyskoczyło mnóstwo hamerykanów, Anglik, jakiś murzyn i Japoniec mieszkający w USA.

Argumentacja też powala - od razu wyskakują do mnie z rasizmem, a jak dop🤬lasz konkretne, rządowe statystki, to już jakoś nikt nie komentuje, ale do błędu to się k🤬a nie przyzna. Jednym słowem jaja.

Szczególnie urzekł mnie Matthew, wąsaty pedofil z Ohio, który sądząc po Facebookowskiej mapie nigdy w życiu nie wyjechał poza swój stan, a na temat rasizmu ma najwięcej do powiedzenia (w Ohio jest 10% asfaltów i 2% latynosów). Jednym słowem typowy hamerykański redneck

Czyli typowo - najwięcej do powiedzenia mają ci, kto nigdy nie trafił do "trudnej" dzielnicy. Standard.

Bardzo mi się spodobała argumentacja żółtka - "zrzucanie na nich winy za cały dyskomfort rozwiązuje problem?" Oczywiście musiał mnie nazwać rasistą :3

No to mu odpisałem:

Cóż, na odpowiedź od żółtego brata czekam do tej pory i chyba się już nie doczekam

Szokuje mnie przekształcenie ZASŁUŻONEJ krytyki w rasizm -_- K🤬a, to mi bardzo przypomina "myślozbrodnię" z 1984 Orwella... Heh, niedługo pewnie samo myślenie źle o c🤬tych imigrantach będzie zabronione, bo przecież wkład islamu w kulturę zachodnią (szczególnie system penitencjarny) jest nieoceniony...

A jak wg Was? Mam rację, czy nie?
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ChivoloConchetumare 2013-06-04, 23:35
Ładnie ich pozamiatałeś! leci zimne piwko
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-04, 23:39 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
anonymousm 2013-06-04, 23:42
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-04, 23:45 1
wąsaty pedofil z Ohajo za to i za calą resztę: BROWAR!
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-04, 23:48 5
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-04, 23:51
Cytat:

Fakty?
Jakie ty masz fakty? 100% gw🤬cicieli w Oslo muzumłmanami? Skąd wyssałeś tę statystykę? Z brudnego ch*ja Hochlera?

lmgtfy.com/?q=oslo+police+rape+statistics
Zgłoś
Proximate 2013-06-04, 23:57
Zhejtuję, ale co tam:

Cytat:

she don't

Po tym przestałem czytać, sorki.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 0:02
Proximate napisał/a:

Zhejtuję, ale co tam:

Po tym przestałem czytać, sorki.

Nie każdy jest specjalistą z języków, ale tu nie o to chodziło w tym poście.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 0:02
@2up jak już wcześniej wspomniałem mocno mnie roztrzęśli i nie za bardzo zwracałem uwagę na poprawność bo mi bardziej zależało na szybkiej odpowiedzi... sama prawda, "dórzy błond", moja wina

Od razu również na gorąco wrzuciłem to na sadola bez porządnego sprawdzania pod kątem błędów gramatycznych. Sorry!
Zgłoś
Trynauron 2013-06-05, 0:05
Witam czy ktoś mógłby wstawić link do strony z postem bo mam problem ze znalezieniem. A chętnie bym poczytał resztę komentarzy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 0:29 1
@Trynauron, Proszę bardzo facebook.com/bioshock/posts/400475793399082
Zgłoś
cerastes 2013-06-05, 0:50
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 0:52
Oczywistym jest, że rację masz.

Czyżby komentarze na FB przeszły proces czyszczenia, bo jakoś nie znajduję tego fragmentu ze zrzutu?
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 1:01
Zgłoś
captainslow 2013-06-05, 1:02
DUST DEVIL powtorz sobie z 5 razy.

I do
You do
He, she, it does.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem