Witajcie
Jakiś czas temu poruszenie zrobił filmik kolesia"naprawiającego" opla corsę.
Wiadomo nie każdego stać na salonówkę i trzeba sobie radzić.
Postanowiłem nagrać wam filmik instruktażowy jak zrobić blacharkę w miarę sensownie.
Jeżeli Wam się spodoba mogę nagrać kolejne, bo naprawa samochodów to temat rzeka.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie masz niestety pojęcia o zabezpieczeniu antykorozyjnym.Najlepsza metodą wstawiania repereraturek jest spawanie do czoła, ale najtrudniejsze bo blacha lubi "uciekać" i trzeba mieć czym to zrobic by nie popalić dziur. Na felc jest lepiej niż z taka zakladka..
Doczytaj o epoksydzie, cynowaniu, klepaniu łatek i ogólnie o technologii naprawy.
Nie hejtuje, mowie co widze a siedze troche w branzy i nie robie ulepów tylko przebieram w zleceniach. Pozdrawiam
@skmazin
Mama jest na pewno z Ciebie dumna. Człowiek kilka razy powtarzał że nie jest profesjonalnym blacharzem, i myślę że osoby które odstawiają do niego auta do roboty wiedzą na co się zgadzają i im to pasuje.
Czekam na wiecej. Mnie tez czeka robota przy nadkolach na wiosne, wiec chetnie popatrze jak sie za to zabrac.
Ps. Wlosy murzyna - jebłem
"leży w ręku jak cycuszek szesnastolatki"
konto usunięte
2015-02-10, 10:08
konto usunięte
2015-02-10, 10:43
Fajny pies.
konto usunięte
2015-02-10, 11:01
Mi się wydaje ze nie robi się karoserii z blachy nierdzewnej ponieważ była by ona zbyt ciężka.
Zajebisty gość popracował by z takim
konto usunięte
2015-02-10, 15:13
@AdamZ🤬b
Jeśli bardzo chcesz wiedzieć to możesz poczytać o DeLorean DMC-12 - fabrycznie posiadał niemalowaną karoserię ze stali nierdzewnej.
konto usunięte
2015-02-10, 15:55
tak , jedynym samochodem zrobionym z nierdzewki był delorean znany z filmów "powrót do przeszłości.Koleś który go wymyślił- John Delorean- ten sam który wymyślił muscle cary a w zasadzie koncepcje muscle cara czyli samochodu sredniej wielkośi i wielkim silniku był głównym inżynierem/projektantem w Pontiacu.
To on stworzył pontiaca GTO w 64 roku, który zapoczątkował ere muscle carów w usa.