podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.

Ja jebie co za typ po pierwsze źle zamontowana luneta która w ogóle nie wygląda na lunete dedykowana do broni a raczej do obserwacji przyrody. Po drugie chyba nikt mu nie wytłumaczył że to nie lornetka i przez taką lunete patrzy się z odległości 5-10 cm w zależności od lunety i ostatnia sprawa to średnio kolba jest oparta o ramię
Są wyjątki np SWD gdzie jest gumowa muszla na oko
Na jednym z nich,kumpel mój i przeciwnik,był tak zmobilizowany żeby wygrać,że zapomniał o podstawach.Dzieciaka miał w drodze.A nagrodą był pięciodniowy urlop.A to wtedy był niemały rarytas.

Jako broń osobistą mieliśmy PM-63.

Mankamentów ta oto "broń" miała co najmniej kilka.Lecz jednym z nich było suwadło.Suwadło to po wystrzale,wysuwało się

Dzięki temu oto suwadłu,przeciwnik mój dostał więcej wolnego iż się spodziewał.Był tak skupiony na celowaniu, .Łącznie 4 "strzały" z suwadła dostał.
Pęknięta gałka oczna (szczęście bo widzi),kość policzkowa połamana jak po strzale od Gołoty.

Także ten idiota wrażenia na mnie nie robi.
We wojsku są (przynajmniej wtedy gdy ja byłem) ,tak zwane strzelania obowiązkowe.
Na jednym z nich,kumpel mój i przeciwnik,był tak zmobilizowany żeby wygrać,że zapomniał o podstawach.Dzieciaka miał w drodze.A nagrodą był pięciodniowy urlop.A to wtedy był niemały rarytas. Byliśmy celowniczymi RG-ppanc.
Jako broń osobistą mieliśmy PM-63.
Mankamentów ta oto "broń" miała co najmniej kilka.Lecz jednym z nich było suwadło.Suwadło to po wystrzale,wysuwało się po za obrys broni jakieś 10cm.
Dzięki temu oto suwadłu,przeciwnik mój dostał więcej wolnego iż się spodziewał.Był tak skupiony na celowaniu, .Łącznie 4 "strzały" z suwadła dostał.
Pęknięta gałka oczna (szczęście bo widzi),kość policzkowa połamana jak po strzale od Gołoty. ,nie wspomnę o policzku.
Także ten idiota wrażenia na mnie nie robi.
"Broń przeznaczona dla niektórych pododdziałów wojska, w tym załóg wozów bojowych, używana także przez jednostki Milicji."
Wojsko to ty na defiladzie widziałeś dziadku, w milicji byłeś, studentów pałowałeś, chlałeś na służbie i żonę tłukłeś jak wracałeś do domu