Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
Myslę, że ciekawie jest sobie zobaczyć czym dysponowali piechurzy ZSRR, Niemiec i USA stojący naprzeciw siebie podczas II Wojny Światowej. Pokazane jest to na 3 bardzo krótkich filmikach. Moim faworytem jest niemiecki MG-34(Przy każdej broni są linki do wikipedii - tam odsyłam po szczegóły)
ZSRR
PPSh wz. 1941 ,PPS wz. 1943 , DP

źródło filmu:http://www.liveleak.com/view?i=d48_1359069843
Niemcy
Luger P-08, Mauser 98k, Steyr MP-40, MP-44 i MG-34

źródło filmu: liveleak.com/view?i=a59_1359170163
USA
M1 Garand, M2, M3 Carbine "Grease Gun", Thompson M1A1 i Browning BAR 1918A2

źródło filmu: youtube.com
/watch?feature=player_embedded&v=JO5vM-K5MTU

Ale lipa, nie mogę edytować treści posta, więc linków do broni Niemców i USA nie będzie
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
seattle 2013-01-26, 19:53 2
piła hitlera
Zgłoś
PPeja 2013-01-26, 20:54 3
Nie lubię się czepiać, ale temat jest mi znany i nie mogę przejść obojętnie:
1) tam jest niemiecki MG 42, nie 34
2) pierwsza amerykańska broń to M1 Carbine w wersji M2, a druga to M1 Garand
przepraszam za czepialstwo
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-26, 22:32
DP (Diegtiariew) najlepszy
Zgłoś
zygmuntor 2013-01-26, 23:02 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-27, 0:27 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-27, 4:16
Zgłoś
zygmuntor 2013-01-27, 17:12 2
PPeja miałeś rację - pomyliłem MG42 z MG34. Przepraszam za mój "obcesowy" poprzedni wpis. Zakładałem temat i pisałem posta w pospiechu, bo mnie kobieta odpędzała od komputera

DUST DEVIL napisał/a:

BTW: coś biednie z Radzieckim sprzętem. A gdzie Mosin, a gdzie TT, SVT 40, Nagant?

Sprzętu ZSRR mało, bo to Ameryka. Pokazali co mieli
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-28, 16:06 1
Luger i tak najpiękniejszy
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-03, 1:32
Grałem w CoD i znam je wszystkie :]
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem