Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 37 minut temu
Portugalski el torro
Duczki1234 • 2025-08-27, 7:27
Makabryczne nagranie pokazuje młodego torreadora zadźganego na śmierć rogami podczas jego pierwszego występu – a później umiera również zszokowany widz.

22-letni Manuel Maria Trindade został sfotografowany podczas swojego debiutu w piątek przed prawie 7000 widzów na arenie Campo Pequeno w stolicy Portugalii, Lizbonie, i uroczyście mierzył się z bykiem ważącym 1500 funtów.

Zmieniono 2 razy Zgłoś
Medikk 2025-08-27, 17:47
Fajnie to Hemingway opisywał w opowiadaniu rogi byka. Jeden z tysiąca masz 30 sekund. Uda się to czymś zasłyniesz, jak nie to zdychaj w małej izdebce.
Zgłoś
magilla1984 2025-08-27, 17:55
Nie wiem czy to wina mojego telefonu czy wideo ale:

Mimo wszystko + dla byczka.
Zgłoś
daniel4321 2025-08-27, 18:00
i napisał/a:

30 lat trmy byłem na wakacjach w Hiszpanii z rodzicami. Wtedy podczas corridy zabili byka. Utkwiło mi to w pamięci. Powinno to być zakazane. Dobrze się stało jak się stało.

Moim zdaniem byka powinno się zabijać. W tym cała frajda
Zgłoś
Ryju1983 2025-08-27, 20:28
Wyszło perfekcyjnie.
Zgłoś
Wykaszator 2025-08-27, 20:35
ile waży ? ileś jednostek nie znanej miary burgerów?
Zgłoś
malazz 2025-08-27, 22:29 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
99dfrr Wczoraj 0:35
To jest kara za męczenie zwierzyny.
Zgłoś
CanesVenatici Wczoraj 10:22
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Seteczka Wczoraj 12:12
I bardzo kutwa dobrze
Zgłoś
killua Wczoraj 12:22
Zgłoś
kristodelgado Wczoraj 13:09
killua napisał/a:

ale sek w tym ze on ne dzgal byczka szablą, to taka odmiana gdzie kozaki musza obalić byczka nie zabijając go.
choc trzeba przyznac ze branie byka na klate to slaby plan na rozpozcecie jak sie nie jest ursusem z Quo vadis

Ale widać, że byku ma do grzbietu wbite szabelki albo inne chorągiewki. Nie wiem, nie znam się.
Chyba że wpierw przyszedł jakiś „boss” wbił szabelki a Manuel miał dokończyć byczka (albo byczek jego) robiąc szoł, co się niewątpliwie udało.
Zgłoś
hasfar Wczoraj 18:51
Zgłoś
killua Wczoraj 20:48
kristodelgado napisał/a:

Ale widać, że byku ma do grzbietu wbite szabelki albo inne chorągiewki. Nie wiem, nie znam się.
Chyba że wpierw przyszedł jakiś „boss” wbił szabelki a Manuel miał dokończyć byczka (albo byczek jego) robiąc szoł, co się niewątpliwie udało.

poczytaj na pierwszej stronie ktos tam opisywał co to jest(w skrocie portugalska corrida gdzie nie zabija sie byka tylko go zamecza w 8 gostków, choc najpierw pobudzają go wbijajac mu jakies tam piki)
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem