Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Miejsce akcji Świdnica. Motocyklista nie zatrzymał się do kontroli i przy próbie ucieczki z dużą prędkością uderzył w włączającego się do ruchu Opla. Kierowca motocykla zginął na miejscu

Chciałem dodać jeszcze link do artykułu, ale nie mogę

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2023-05-16, 08:15 ]
Motocyklista, mieszkaniec województwa dolnośląskiego w wieku 37 lat, wyprzedzał radiowóz policyjny w miejscu, gdzie obowiązywało ograniczenie prędkości do 50 km/h, jadąc z prędkością 129 km/h. Policjanci za pomocą sygnałów świetlnych i dźwiękowych wzywali kierowcę do zatrzymania się – mówi prokurator. Motocyklista zignorował wezwania i zaczął uciekać drogą krajową nr 35 w kierunku Świdnicy. – Jechał z bardzo dużą prędkością, osiągając chwilami prędkość 165 km/h, wyprzedzał „na trzeciego”, zajeżdżał drogę radiowozowi. Pościg prowadzony przez ten radiowóz zakończył się na wysokości Słotwiny.

– Jak wiemy, motocyklista wjechał w ul. Ofiar Oświęcimskich i tutaj doszło do zderzenia z samochodem osobowym. Przedmiotem śledztwa będzie ustalenie zarówno okoliczności samego wypadku, jak również będziemy badać przebieg akcji pościgowej i niewykluczone, że zostanie dokonana ocena prawno-karna tej akcji. W tej chwili jest pewne, że kierowca motocykla stwarzał zagrożenie w ruchu – dodaje Marek Rusin.

Jak ujawnia prokurator, 37-latek był poszukiwany. – Listy gończe wydały za nim dwa różne sądy w Polsce. W tej chwili ustalamy, jaki był powód – tłumaczy.
Zgłoś
Konto usunięte 2023-05-15, 21:08
Drugi patrol przyjechał i wystawił mu mandat? W końcu go dopadli. Warto było?
Zgłoś
jazeck 2023-05-15, 23:12
Pewnie i policjanci bekną. Żartobliwie - kierowca opla dokonał zatrzymania obywatelskiego. Przekichane dla 2 rodzin i policjantów. Ciekawy jestem jak sprawa się za kilka lat zakończy...
Zgłoś
Krzy535 2023-05-15, 23:18
Sztruks napisał/a:

Mam nadzieje że to obywatel Ukrainy!

oni mają kupione prawko na wszystko wiec nie musi uciekać

mwaski napisał/a:

Mam nadzieję, kacapski trolu, że niedługo te wasze bohaterskie T-34 będą się palić na linii Wołgi

czym się różni Rusek od Ukrainca? Nacja ta sama, kazali im wojować to wojują i sie zabijają nawzajem
Zgłoś
jazeck 2023-05-15, 23:23
Był czas, że małopolskie i podkarpackie nie ścigali (nie wiem jak reszta), żeby nie dochodziło do takich sytuacji.
Motocyklistami są też policjanci. Powoli po znajomościach dochodzili cwaniaczka i to bez problemu.
Motocykliści mając rodziny i szacunek dla innych w ruchu drogowym, raczej nikt nie ukrywał kto szaleje i zaraz był wyłapany.
TAK - Większość motocyklistów ma uprawnienia, ma auto, nawet jeździ tirem i rodzinę i pasję...

Berety na głowach... Rekruci? .... nowi
milicjanci... młody motocyklista.. . ile mają ci milicjanci rekruci.... a już takie wyczyny...
Zgłoś
SkunkWeed 2023-05-15, 23:23
Trafiony, zatopiony. Można jakoś zarchiwizować to piękne nagranie zanim zniknie jak rozk🤬ienie sie psiego jutubera?
Zgłoś
jazeck 2023-05-15, 23:27
Nie mówię, że kierowca motocykla bez winy - powinien się zatrzymać, najwyżej kilka tysięcy by zapłacił, pewnie musiał by sprzedać motur.... ale by żył.
Zgłoś
lesku73 2023-05-15, 23:41
Starajcie się bardziej pierdzop🤬y na tych szrotach bo dopiero was kilkunastu zginęło w tym roku, mało!
Zgłoś
Konto usunięte 2023-05-16, 4:21
jazeck napisał/a:

Nie mówię, że kierowca motocykla bez winy - powinien się zatrzymać, najwyżej kilka tysięcy by zapłacił, pewnie musiał by sprzedać motur.... ale by żył.

"Jak ujawnia prokurator, 37-latek był poszukiwany. – Listy gończe wydały za nim dwa różne sądy w Polsce."

Obawiam się, że na płaceniu by się nie skończyło.
Zgłoś
tsugamib0326 2023-05-16, 5:10
Najlepsze jest to że w Słotwinie niebieskim sie samochód zesrał więc koleś miał dużo czasu żeby sie schować w gęstej zabudowie miasta i spokojnie przeczekać.
Zgłoś
lacrimal 2023-05-16, 10:01
Kierowca opla upolował kryminusa - dyplom i medal ot co.
Zgłoś
Wiewór 2023-05-16, 12:20
Szkoda tego Opla. Chodzą za dobra kasę.

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
uzytkownik609 2023-05-16, 18:03
bleblebator1 napisał/a:

Gówno kierowcy opla zrobią (o ile był bez promili).
Motór zap🤬lał jak dziki sp🤬alając przed policją, kierowca opla nie miał szansy ocenić prędkości

W włączającego się? Skąd jesteś? W Polsce się mówi we włączającego się
Zgłoś
Petebb 2023-05-17, 20:41
darayavahus napisał/a:

Będąc na miejscu kierowcy opla, najbardziej szkoda byłoby mi mojego rozbitego wozu. Patrząc na zwłoki tego z🤬ba zastanawiałbym się, kto mi zapłaci za naprawy.

pewnie oc chyba ze moto nie mialo bo takie ppatologie nie moga sie dostosowac do prawa

mwaski napisał/a:

Mam nadzieję, kacapski trolu, że niedługo te wasze bohaterskie T-34 będą się palić na linii Wołgi

ty k🤬iu a ja jestem obywatelm polski i tez tak mysle i co zrobisz????????????
Zgłoś
cz4rnuchy_to_sludzy 2023-05-20, 6:45
Myślałem, że happy endem będzie tutaj wjazd osobówki/radiowozu w grupę ludzi czym osoba kierująca zredukuje liczbę ludzkiego śmiecia w tej przeludnionej części świata.
Zgłoś
metyoo 2023-05-21, 16:10
Sztruks napisał/a:

Mam nadzieje że to obywatel Ukrainy!

a co to za p🤬lona różnica? nie trzeba będzie chwasta utrzymywać w więźniu z naszych podatków!
Zgłoś