Witajcie sadole, surfując po sieci trafiłem na ciekawy artykuł. Po tagach nie znalazłem [aż dziw bierze

].
Szwecka Agencja Służb Prawnych, Finansowych i Administracyjnych [Kammarkollegiet] rozpatrzyła wniosek Erik i Jenny Hedin by zalegalizować kościół satanistyczny przez nich prowadzony. Mówiąc krótko w Szwecji oficjalnie działa już kult diabła... Podobno pozyskiwali członków wręczając im środki do higieny intymnej zapraszając ludzi na wykłady o związku feminizmu z satanizmem

Dla chętnych link do artykułu w
źródle.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie ma czegoś takiego jak: "diabeł", : "szatan".
Wymyślono to by nie obwiniać stwórcy, czyli tzw. boga.
Żadna nowość, w us and ej od dawien dawna oficjalnie działa kościół tzw. szatana, który niczym się nie różni od innego kultu, religii . Budują posągi behemotha.
Mówisz o legalnej sekcie ?
konto usunięte
2019-08-03, 21:57
Zaraz sataniści w Szwecji będą domagać się zmiany flagi narodowej, bo obecność krzyża obraża ich uczucia religijne.
htp
2019-08-03, 23:58
W ameryce też kiedyś był "kościół szatana" i nawet do teraz istnieje. Nic nowego (https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Szatana)
konto usunięte
2019-08-04, 1:01
O co chodzi? Wy wszyscy chcieliście demokracji, bo w PRLu było Wam za ciasno
konto usunięte
2019-08-04, 4:48
Jedni wierzą w niepokalane poczęcie, magików chodzących po wodzie, niewidzialne istoty i siły wyższe, to inni mogą sobie wierzyć w krasnoludki, szatana lub politykom.
Wszędzie takie same bajki.
Niektórzy z czasem z tych bajek wyrastają, inni niestety nie :/
Oczywiście wiadomo, że kościół kultu szatana jest prześmiewczo założony i służy do osiągnięcia innych celów. Ale skoro można legalnie założyć kościół wiary w wymyślonego boga i jeszcze dostawać na niego hajs od państwa (czyli nasze podatki), to dlaczego nie można w szatana?
konto usunięte
2019-08-04, 14:26
konto usunięte
2019-08-04, 15:56
konto usunięte
2019-08-04, 16:53
Piszesz o "jasno wytyczonych zasadach" ale pytanie, kto je wyznaczył? Chcesz określać religię jako bajki dla plebsu, sposób na kontrolę, twoja sprawa. Ja uważam że ludzie powinni myśleć samodzielnie i dążyć do samodoskonalenia. Albo inaczej, czerpać pełnymi garściami ze wszystkich dostępnych środków pod warunkiem że wiemy co to za środki.