Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Poszła jak na rzeź
Dżepetto • 2024-05-03, 18:56
W Przasnyszu 17 latka w wyniku nieumiejętnego przechodzenia przez jezdnię została potrącona przez wynalazek typu Smart. Z ciężkimi obrażeniami trafiła do szpitala, zaś kierowcy piździka zatrzymane zostało prawo jazdy.

Zgłoś
kawior2007 2024-05-03, 21:12 4
Miała prawo wejść pod koła samochodu i z niego skorzystała!
Zgłoś
Cryo 2024-05-03, 21:15
Samobójczyni vs kretyn bez wyobraźni
Zgłoś
vladok 2024-05-03, 21:22 1
Smarciarz po prostu zagapił się na nadjeżdżający traktor zagłady

goomisch napisał/a:

Naprawdę? Powiedz gdzie mieszkasz, a dojadę Cię mandatami, to nauczysz się jeździć. Wiesz że masz zakaz zatrzymywania się przed przejściem dla pieszych (i za) w odległości mniejszej nie 10m. Zakaz. Nie wolno Ci się zatrzymywać, jeśli przejście jest puste, pieszy nie wchodzi na przejście lub pieszy przechodzi po innym przejściu ( przejście z wyspą centralną).

Nie zesraj się

Zgłoś
triball 2024-05-03, 21:26 1
O ci c🤬j. Pół Smarta do wymiany
Zgłoś
SVETER 2024-05-03, 21:31
Ja tam widzę, że lewa łapa trzyma telefon, należało się, może następnym razem popatrzy się w lewo
Zgłoś
Heliar 2024-05-03, 21:33 5
psyhepl, Alosza,Baronessa, dżonyłojlker, vladok,

Dla debili powyżej, mam nadzieję że szybko nastąpi wasza, samo utylizacja, a filmiki trafią na harda.
Nie ma co wam tłumaczyć przepisów bo "waszym zdaniem" itd. Tu macie eksperta, link był pod filmikiem

Zgłoś
kokos_123 2024-05-03, 21:35 2
Widać tylko prawą rękę, lewa zgięta w łokciu przy torsie/głowie, po spadnięciu widać telefonik odbijający się od wysepki na jezdni.

Czyli widać zombiak schowany za słupem, z telefonem przy uchu, przed nosem (nie widać bo zamazali), nagle ruszający na przejście.
Karma za stanie bez celu przy przejściu dla pieszych Gdyby szła normalnie, to by ją kierowca zauważył, a nie zignorował jak idiotkę stojąca przy przejściu.

Kierowca może mieć problemy, ale nagranie może go uratować i dostanie współwinę, lub niski mandat.

podpis użytkownika

:oneko:
Zgłoś
~Dostojny 2024-05-03, 21:55 1
Heliar napisał/a:

Dla debili

Jeśli wziąłeś na serio to co pisałem, to...

...no, nie za dobrze to o tobie świadczy.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
croyna 2024-05-03, 22:28
ja tam zawsze i wszędzie gdy widzę przejście, zwalniam. nawet w nocy, nigdy na pełnej nie przejeżdżam, bo różnie może być. tutaj kierowcy pewnie zasłonił słup, ale gdyby jak ja jechał, to by zdążył. a laska straciła czujność, nie ma co jej oceniać. może zwykle uważa a akurat tego dnia w tej sytuacji weszła bez refleksji.
Zgłoś
Dark-Side 2024-05-03, 22:30 4
bleblebator1 napisał/a:

Dwie sprawy.
Potrącona gadała z koleżanką przy pasach.
Kierownik widział stojace i plotkujące baby przy pasach
Ale przy przejściu jest szeroki u podstawy słup, który w pewnym momencie zasłonił dziewczyny. A jedna z nich w pewnym momencie ruszyła i nagle wynurzyła się zza słupa i było za późno.
Bardziej wina pieszej

W mojej ocenie było to klasyczne wtargnięcie na jezdnie. Wszelkie sankcje wobec kierowcy będą obalone w sądzie i jeszcze otrzyma zwrot kosztów...

podpis użytkownika

Tutaj Kolekcja
Zgłoś
Dejdwazlote 2024-05-03, 22:34
bleblebator1 napisał/a:

Dwie sprawy.
Potrącona gadała z koleżanką przy pasach.
Kierownik widział stojace i plotkujące baby przy pasach
Ale przy przejściu jest szeroki u podstawy słup, który w pewnym momencie zasłonił dziewczyny. A jedna z nich w pewnym momencie ruszyła i nagle wynurzyła się zza słupa i było za późno.
Bardziej wina pieszej

co ty p🤬lisz gościu, wysrałeś pracę doktorską na ten temat ale gówno to kogo obchodzi bo wina kierowcy albo kierownicy. Dojazd do przejścia dla pieszych= zachowaj szczególną uwagę. Uczył mnie tego na jazdach gość 25 lat temu i nikomu krzywdy nie zrobiłem. Kierowca zj🤬 sprawę i pewnie się nie tłumaczy nawet tak jak ty to próbujesz usprawiedliwiać.
Zgłoś
marcino_zly 2024-05-03, 22:35
Ronin69 napisał/a:

idę na pewniaka BO MA OBOWIĄZEK się zatrzymać

Przed przejściem dla pieszych? Heee każde auto zatrzymujące się przed pasami dla osób które idą na pałę z telefonem w ręku albo i bez i nawet nie spojrza6czy coś jedzie...szkoda że to nie tir. Uuu
a obowiązek ma zwolnić i zachować szczególną ostrożność.
W tym wypadku nie zwolnił i zachował szczególną ostrożność.
Zgłoś
kania777marek 2024-05-03, 22:35 2
I to jest i ono Ostatnie pokolenie
Zgłoś
Dejdwazlote 2024-05-03, 22:42
baronturbina napisał/a:

Dziewczynko masz ty w ogole prawo jazdy? Weszła na pasy nie patrząc na pewniaka. Nie wierz w to co w telewizji p🤬lą. Wpakowała sie pod
Jadące auto i c🤬j z nią.

I co z tego że weszła na pasy? znasz przepisy? masz prawo jazdy?

mariusz3pl napisał/a:

W mojej ocenie było to klasyczne wtargnięcie na jezdnie. Wszelkie sankcje wobec kierowcy będą obalone w sądzie i jeszcze otrzyma zwrot kosztów...

popatrz którą stroną samochodu dostała to będziesz miał odpowiedź czy to było wtargnięcie.
Zgłoś
mun66 2024-05-03, 22:48
w 100% wina pieszej, ale prawo mamy pisane pod samobójców i kierowca ma problem.

goomisch napisał/a:

Wina obustronna jak dla mnie. Kierowca piździka ma zasrany obowiązek zwolnić dojeżdżając do przejścia i zachować szczególną ostrożność. Piesza zaś ma bezwzględny zakaz wchodzenia na przejście bezpośrednio przed nadjeżdżający pojazd ($14.1.a KRD) , no i zachowanie szczególnej ostrożności obowiązuje każdego uczestnika ruchu.

żaden kierowca nie moze przewidzieć tak głupiego zachowania pieszego.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie