Jeśli wierzyć autorowi filmu, to maleństwo dysponuje siłą przyciągania 1200 kilogramów. Oczywiście należy pamiętać, że siła ta maleje z kwadratem odległości od środka ciężkości magnesu.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
24 minuty temu
Magnes neodymowy = darmowa woda z wodociągu
If You Know What I Mean
1200 kg? Nie wierzę. Toż to porządny samochód osobowy musiałoby podnieść!
ellsworth napisał/a:
1200 kg? Nie wierzę. Toż to porządny samochód osobowy musiałoby podnieść!
A ja wierzę w to.
Kiedyś było w Mythbuster na discovery. Potwierdzili.
Neodym fajna sprawa.
Zapewne iększość tego towaru zamawiana jest przez internet i dostarczana kurierem.
Pomyślcie, jakie spustoszenie sieje to kurestwo wśród elektroniki, np wiezionej tym samym samochodem.
Zapewne iększość tego towaru zamawiana jest przez internet i dostarczana kurierem.
Pomyślcie, jakie spustoszenie sieje to kurestwo wśród elektroniki, np wiezionej tym samym samochodem.
lokalnywatażka napisał/a:
Neodym fajna sprawa.
Tutaj jest filmik tego samego typka jak to się transportuje
Mnie się wydaje, że ten magnes mógłby podnieść samochód. Bo jak się uczepi do danego punktu, (załóżmy dach samochodu) który jest metalowy, to nie puści dopóki nie zadziała na niego siła 1200kg o przeciwnym wektorze.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie