To skocz najlepiej z mostu po co masz żyć jak nie masz nic do gadania? Myślisz, że ja nie wiem jak funkcjonuje świat? Że nie wiem nic elitach które r*chają społeczeństwo ludzkie jak chcą, ale dlaczego mam sie na to godzić? Dlaczego mam żyć jak mi zagrają?
bo musisz
Tak to już jest, a rozmyślanie o tym nie ma sensu kompletnie i nie powstrzyma mnie takie gadanie przed tym co chce robić i jest moją pasją tak samo jak i świadomość na jakim świecie przyszło mi żyć.
Pewnie, że nie to cię powstrzyma. Powstrzymają cię realia ekonomiczne i społeczne, na które nie masz żadnego wpływu
Widzisz, Twoją receptą jest 'spryt' czyli szeroko pojmowane wciskanie się w kolejkę przed ludzi pracowitych którzy 'nie są sprytni'. Z tego powodu jest c🤬jowo, jeśli pracownikiem miesiąca zostaje osoba która najwięcej wódki z szefem wypiła a nie ta co wyrabia najlepszą normę.
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Kiedyś docierały do mnie takie słowa, o:

Jezeli uwazacie, ze zycie w Polsce jest nie sprawiedliwe i powinniscie zarabiac wiecej to mam dla was wyzwanie:
- Zrobic certyfikat Doradcy Inwestycyjnego. Obecnie w kraju ma go ok. 300 osob. Zarobki od 20k+ i premie liczone w xxx k.
Ogolnie w p🤬du nauki i w p🤬du wiedzy. To wedlug mnie dobry przyklad na to, ze nic na swiecie nie ma za free a wszystko mozna osiagnac praca. dziekuje dobranoc lenie.

Kazdy jest kowalem swego losu.
ta? ciekawe jak to ma się do dzieciaka urodzonego w Afryce, który umrze w kilka dni z braku wody i dzieciaka urodzonego w Niemczech...
Zyjecie w kraju w ktorym kazdy debil moze isc na studia i jeszcze placzecie?
każdy? to ciekawe. Dobre studia to koszt książek, stancji, wyżywienia itd. Myślisz, że każdą rodzinę w Polsce stać na wyj🤬ie minimum 1500 miesięcznie
- Zrobic certyfikat Doradcy Inwestycyjnego. Obecnie w kraju ma go ok. 300 osob. Zarobki od 20k+ i premie liczone w xxx k.
Ogolnie w p*zdu nauki i w p*zdu wiedzy. To wedlug mnie dobry przyklad na to, ze nic na swiecie nie ma za free a wszystko mozna osiagnac praca. dziekuje dobranoc lenie.
Co tatuś ci załatwił? Zapłacił za kurs? Uwielbiam patrzeć na takie przemądrzałe banany. Jeszcze zwyzywaj wszystkich od debili i głąbów, mimo, że ty i twoja rodzina żyjecie z wyzysku tych ludzi. Sam widziałem dzieciaczki, głąby j🤬e na imprezach jebiące jacka danielsa i naśmiewające się z biedniejszych studentów, którym na drugi dzień liżą dupę o pomoc na kole. Bo prawda jest taka, że takie k🤬y nigdy nie byłyby na studiach gdyby nie opcja studiów płatnych i znajomości rodziców. Koleś jesteś gównem, które może jeszcze śmierdzieć tylko dzięki bogatym rodzicom, ja w twoim świecie sobie poradzę, ty w moim nie przetrwałbyś 5 minut
ale wywod zaj🤬es. Smieszny jestes, jak masz glowe na karku to bedziesz mial hajs i dobre zycie, a jak nie to 1500 i tyle. Na c🤬j tak p🤬lic.
Nic dziwnego, że jesteś nikim skoro poświęcasz tyle czasu na p🤬lenie bzdur w internecie i publiczne użalanie się nad sobą.

Ja-ah-qu-ub-el,
Nic dziwnego, że jesteś nikim skoro poświęcasz tyle czasu na pie**olenie bzdur w internecie i publiczne użalanie się nad sobą.
@a-ah-qu-ub-el
ale wywod zaj🤬es. Smieszny jestes, jak masz glowe na karku to bedziesz mial hajs i dobre zycie, a jak nie to 1500 i tyle. Na ch*j tak pie**olic.
a gdzie użalam się nad sobą, ja mam cel w życiu, realizuję go powoli, niestety nie mogę sobie przy tym pozwolić na coroczne wakacje w tajlandii i cotygodniowe przep🤬lanie kilku kafli na imprezach. Po prostu widzę to co się dzieje wokół mnie. Nie jestem tak zapatrzony na czubek własnego nosa jak bananowe k🤬y, które docierają tam gdzie jak tylko za sprawą bogatych rodziców. W interesie społeczeństwa leży aby każdy miał równe szanse na starcie, aby zdolna młodzież nie kończyła w biedrze z powodu braku kasy na studia i aby tępy k🤬s nie zostawał słabym lekarzem czy szefem ważnych dla kraju spółek tylko dlatego że jest synem jakiegoś bogatego złodzieja.

odchodzą od nas i wołają głośno:
Idziemy szukać szczęścia. Więc my starce,
Cośmy przebiegli po tej biednej ziemi,
A nigdy szczęścia w życiu nie spotkali;
Możeśmy tylko szukać nie umieli... "