📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:20

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Czytam komentarze i ogólnie to już wiem dlaczego Rostowski jest w stanie podnieść VAT do 23%, zabrać pieniądze z OFE i opodatkować obroty zamiast zysków. Polacy to idioci.
Po wstępie, do rzeczy.
Kierowca wjechał przy 90km/h na czerwonym świetle na skrzyżowanie, potrącił chłopaka i uciekł z miejsca zdarzenia.
Wniosek:
- przekroczenie prędkości o 40: 8pkt + 400 zł
- potrącenie człowieka - 250 zł mandatu za kolizję
- ucieczka z miejsca zdarzenia - 12 lat więzienia.
Dla mnie rachunek jest prosty. Kierowca powinien dostać 12 lat więzienia, 8 punktów karnych i 650 zł mandatu. Dziękuję.
Po wstępie, do rzeczy.
Kierowca wjechał przy 90km/h na czerwonym świetle na skrzyżowanie, potrącił chłopaka i uciekł z miejsca zdarzenia.
Wniosek:
- przekroczenie prędkości o 40: 8pkt + 400 zł
- potrącenie człowieka - 250 zł mandatu za kolizję
- ucieczka z miejsca zdarzenia - 12 lat więzienia.
Dla mnie rachunek jest prosty. Kierowca powinien dostać 12 lat więzienia, 8 punktów karnych i 650 zł mandatu. Dziękuję.

Taa, jak jadę po chodniku dzielonym ze ścieżką rowerową to mogę dostać mandat, ale jak przejadę po zebrze tam gdzie niby jest także przejazd rowerowy to już jest cacy
Policja interpretuje przepisy jak chce i tyle.

Emer88 napisał/a:
Przez przejście się nie jeździ rowerem !!!
Tam był znak, który mówi że przez te pasy można jechać rowerem..
Marbi napisał/a:
Ty wiesz jak wygląda pas dla rowerzystów ?! Wydaje mi się, że nie. Jechali ewidentnie po pasach dla PIESZYCH ! także... wracaj Ty lepiej do kuchni.
no to tu Cię zaskoczę, gdyż jeśli przez przejście dla pieszych przechodzi ścieżka rowerowa otóż można przejechać, nie schodząc z roweru... kodeks drogowy to sie czyta no a poza tym droga hamowania wynosiła ok 30 metrów co daje nam prędkość ok 80 - 90km/h a kolejnym problemem dla pana z Renaulta będzie to, iż byli świadkowie którzy widzieli jak wjeżdżał na czerwonym świetle ;]
Moje miasto takie piękne
Samochód jechał drogą podporządkowaną a nie zwolnił nawet odrobinę 0:05 filmiku.
Widać że na słupie jest znak "ustąp pierwszeństwo" i ewidentnie został zignorowany, a jeszcze rok temu był tam znak stopu .
Nie wiem czy jego zastąpienie innym znakiem i sygnalizacja poprawiło bezpieczeństwo na tym skrzyżowaniu.
Filmik dowodzi że chyba nie.
Dziękuję dobranoc.
Widać że na słupie jest znak "ustąp pierwszeństwo" i ewidentnie został zignorowany, a jeszcze rok temu był tam znak stopu .
Nie wiem czy jego zastąpienie innym znakiem i sygnalizacja poprawiło bezpieczeństwo na tym skrzyżowaniu.
Filmik dowodzi że chyba nie.
Dziękuję dobranoc.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie