Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Gubin, woj. lubuskie. Więcej info w spojlerze.

Info:
ukryta treść
W piątek (17 listopada) doszło na skrzyżowaniu w Gubinie do potracenia. Kierujący osobówką, jadąc ulicą Słowackiego w kierunku ulicy 3 Maja, na skrzyżowaniu z ulicą Dąbrowskiego nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu dla prawidłowo poruszającego się rowerzysty, doprowadzając do zderzenia. Mężczyzna z obrażeniami został zabrany do szpitala w Krośnie Odrzańskim, gdzie po badaniach zdarzenie zakwalifikowano jako wypadek drogowy.
Zgłoś
piotrek745 2023-11-30, 12:15 1
Typowy problem pedalarzy z koziej dupy - na ciemno, bez kasku, ze światełkiem tak nikłym, że go nie widać, nawet jak się jedzie z naprzeciwka. I taki debil i tak ma szczęście w swym debilizmie, bo debil za kółkiem nie zatrzymał się na stopie.
Sam jestem pedalarzem i jeżdżę w kasku, jaskrawych kolorach, a światełko z przodu i z tyłu mruga jak poj🤬e, więc wk🤬iam się niemiłosiernie, jak taki pedalarz na ciemno jedzie z naprzeciwka i go w ogóle nie widać, kiedyś dojdzie do rękoczynów.
Zgłoś
zonkyZonk 2023-11-30, 16:05
stonefenix napisał/a:

Jeżdżę sporadycznie na rowerze i zdaje sobię sprawę,
że kierowcy łatwiej zobaczyć drugi samochód z światłami niż moją piździkowatą latareczke w rowerze dlatego też, zwalniam na skrzyżowaniu nawet jak mam pierwszeństwo i upewniam się że przejadę. Choć Pan Tazo667 ma grubiańska postawę ale względem praw fizyki ma rację. Moje łączne 120 kg z rowerem ma słabe szanse z 2 tonowym pojazdem. Fizyki nie oszukasz. Nawet jak będzie wina kierowcy to nie jest warte straconego zdrowia (może życia?). Fizyka ma wyj🤬e na prawo stanowione przez ludzi.
Swoją drogą, dlatego lubię pracę techniczną. Mogą sobie ustanawiać prawo ale jak coś nie działa to nie działa bo fizyka i tyle. Albo się naprawi albo dalej nie będzie działać i żaden prawniczyna tego nie zmieni

Słusznie prawisz, ale latareczkę to sobie kup lepszą, to nie są nie wiadomo jak drogie rzeczy. Z ali spokojnie kupisz do 50 zł już taką co daje radę.
Zgłoś
mun66 2023-11-30, 16:59
rowerzysta ubrany na czarno. kierowca nie miał żadnych szans.
Zgłoś
lm65 2023-12-02, 15:06
@up jak to kierowca nie miał żadnych szans??
Przecież przeżył
Zgłoś