Jeśli z jakiejś przyczyny potrzebujecie szybko przeszczepu, macie dużo pieniędzy, ale jesteście ostatni w kolejce szacowanej na parę lat, w naszym pięknym kraju, jedź do Chin
W miesiąc wrócisz z zdrowymi narządami.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
U nas to jeździł (podobno) van i wycinali w środku; pieprzony amatorzy.
konto usunięte
2016-02-07, 16:43
Nie van tylko Czarna Wołga i porywała dzieci na narządy dla przedłużenia życia Breżniewowi chyba.
@ pietras
mi chodziło, że kilka lat temu jeździł, może nadal.
Ja też nie rozumiem, czemu nie pobiera sie od skazańców np. morderców (z 100% udowodniona wina bo np. widac na nagraniu kto zabił) narządów do przeszczepu. Juz nie mowiac ze np. pobranie nerki lub czesci watroby nie skazuje na smierc. Problem w Chinach polega na tym, ze oni karza w ten sposob ludzi o innych praktych religijnych/duchowych (a nie są to muzułmanie).
Co do tematu, troche drogo 150 000$ za płuco lub 130 000$ za serce. No ale z drugiej strony lepiej miec 600 000 zł długu i zyć niz umrzeć. Tylko, ze bank nie da takiego kredytu, jeszcze bez wiadomego przeznaczenia.
konto usunięte
2016-02-10, 18:40
Szkoda że nikt nie wspomniał o zgodności genowej, tkankowej czy też zgodności krwi. Ludzkie ciało to nie mechanika. To że do Golfa można wpakować silnik z Mercedesa to nie znaczy że każdemu z nas można wpakować pierwszą lepszą nerkę. Ekspertem absolutnie nie jestem, ale jestem niemalże przekonany, że to nie takie proste.