Zapowiedź wersji kinowej.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 7:14
To depesza Bora-Komorowskiego z 14 lipca. Dwa tygodnie później wyda rozkaz o rozpoczęciu powstania. Ludzie byli bohaterscy, ale tych co wydali rozkaz - pod sąd wojenny za taką zbrodnię. Przecież to był idiotyzm, rzucać się na taką potęgę. Zniszczyć miasto, pójść na rękę Stalinowi. Niewykluczone, że w Londynie podszeptał o decyzji szpieg Stalina. A potem wała. I miasto w gruzach i 200 tysięcy ludzi.
nigdy tego nie zrozumiemy ,.. ale chociaz powinnismy sie postarac ..szacun na maxa za tych ludzi .. za POLAKÓW!
malinovyNR napisał/a:
W chwili wybuchu Powstania nie wiedzieli że ruskie nie wejdą. Nie mieli również pojęcia że NKWD na przejętych terenach morduje AKowców.
Dlatego właśnie jest dowództwo, siatka szpiegowska (AK miała ją rozbudowaną). I dlatego właśnie - w obliczu tej wiedzy - posłanie tych ludzi na rzeź było idiotyzmem. Doprawdy, ten rozkaz brzmi jak robota wroga. O Katyniu już przecież wtedy wiedziano. Itd. itd....
Cytat:
Cześć i chwała Bohaterom !
oj, nie zesrajcie sie wielcy, internetowi patrioci
jolmen13 napisał/a:
w 0:42 okazuje się, że Sean Penn brał udział w Powstaniu! Wow
![]()
Obrazek
To nie Sean Penn tylko Witold Kieżun wybitny polski profesor nauk ekonomicznych
Podsumowując wasze wypowiedzi: w życiu są rzeczy które warto zrobić, ale się nie opłaca jak i również na odwórt, są rzeczy które się opłaca zrobić, ale nie warto.
Pozdrawiam.
Ta,i znowu wyjdzie jak większość polskich filmów trailer super ,a film dupa.
Loaloa@, mam nadzieje ze zdechł bys jak wiekrzosc komuchów w kulaku na sybirze którym tacy jak ty czerwonym zawiezyła, mój dziadek "cichciemny" wrócił
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie