Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:38
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-31, 2:15
Premiera za rok ( 1.08 ) w 70-tą rocznice powstania.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 5:41
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 8:30 1
kevo7790 napisał/a:

W innych, cywilizowanych krajach, o czynach bohaterskich i heroicznych mówi się z dumą i szacunkiem.

Z drobną różnicą - te "bohaterskie i heroicznie czyny" zazwyczaj doprowadzały do zmiany na lepsze, więc jest co świętować. Tutaj ten heroiczny czyn zakończył się klęską, zatem mamy celebrować porażkę?

Nie odmawiam heroizmu powstańcom, nie odmawiam szacunku dzieciakom, które chciały walczyć za Polskę. Nie brak mi pokory wobec żołnierzy, którzy posłuchali rozkazu i nie zdezerterowali, mimo znaczącej przewagi wroga. Poddają w wątpliwość sens wysłania na pewną śmierć tysięcy ludzi, a nie ich postawę wobec kraju.
Ale i tak jakiś idiota zaraz nazwie mnie komuchem/lewakiem, bo nie będę obchodził tego "święta".
Zgłoś
M_Boro_ 2013-07-31, 9:43
Polegli Na Polu Chwały! ! !
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 11:43
a ja bym obejrzał ten film w kolorze i 3d
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 12:06
Mnie najbardziej wqrwia że wiele ugrupowań w Polsce żeruje na bohaterstwie powstańców.
Zgłoś
scchizm 2013-07-31, 12:09
a obecna władza rozsprzedała ten kraj
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 13:14
Jutro rocznica, więc pamiętajmy wszyscy sadole o godzinie W.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 17:30
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 20:17
@malinovyNR
Trzeba o tym mówić, bo następnego takiego obłędu nie przetrwamy.
Zgłoś
Bila 2013-07-31, 21:25
czesio2008 napisał/a:

Mam nadzieje że w przyszłości ten film będzie wyświetlany na lekcjach historii, wiem za wcześnie jeszcze na takie oświadczenia, po zapowiedzi ciężko ocenić całokształt, ale w kolorze może mocniej to przemówi do świadomości i przypomni niektórym co to znaczy Ojczyzna, a w szczególności co to znaczy jedność narodu.

Do kogo ta mowa.

wpolityce.pl/wydarzenia/42725-obywatelski-projekt-odrzucony-nie-bedzie...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem