Dziś popołudniu wybuchł poważny pożar (który wciąż trwa) na Wang Fuk Court w Tai Po w Hongkongu w Chinach. Co najmniej 4 osoby zginęły, a kilka innych, w tym strażacy, zostało rannych.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:57
🔥
Milka z alpejskiego mleka
- teraz popularne
🔥
Chciał zaimponować zmywarce
- teraz popularne
Płonie kompleks mieszkalny w Hongkongu. Najnowsze informacje mówią o 36 ofiarach. 29 osób trafiło do szpitala, z 279 wciąż nie ma kontaktu. Cytowany przez Agencję Reutera przywódca Hongkongu John Lee przekazał, że służby opanowują sytuację.
Osiedle mieszkaniowe Wang Fuk Court, na którym wybuchł pożar, składa się z 8 wieżowców i prawie 2000 mieszkań. Mieszka na nim prawie 4 tys. osób, z czego wielu to emeryci.
@Danydwabanany: Człowieku. Cały świat jest uzależniony od Chin. Począwszy od zwykłej produkcji po bardziej złożone rzeczy typu metale ziem rzadkich. Nie wiem skąd masz takie informacje. Zachód sam przez dziesięciolecia zrobił wszystko żeby nieświadomie z Chin uczynić supermocarstwo gospodarcze. Produkcja przenoszona tam bo niby taniej. Zlecanie chinczykom wszystkiego bo taniej. Chińczyk brał zlecenia kiwał głowa i robił. Krok po kroku cały cywilizowany świat stworzył tam potwora
Danydwabanany napisał/a:
Dosłownie pod żadnym znaczącym kryterium nie jest xD
Oszukuj się dalej.
Garbaty77 napisał/a:
Oszukuj się dalej.
Nie mam takich tendencji jak ty także spokojnie. Żyj we własnym świecie jak ci tam dobrze.
[ Dodano 2025-11-27, 19:12 ]
Ghost85 napisał/a:
@: Człowieku. Cały świat jest uzależniony od Chin. Począwszy od zwykłej produkcji po bardziej złożone rzeczy typu metale ziem rzadkich. Nie wiem skąd masz takie informacje. Zachód sam przez dziesięciolecia zrobił wszystko żeby nieświadomie z Chin uczynić supermocarstwo gospodarcze. Produkcja przenoszona tam bo niby taniej. Zlecanie chinczykom wszystkiego bo taniej. Chińczyk brał zlecenia kiwał głowa i robił. Krok po kroku cały cywilizowany świat stworzył tam potwora
Człowieku, całe Chiny są uzależnione od reszty świata. Począwszy od zbytu swojego eksportu, ropę, gaz po bardziej złożone rzeczywiście jak mikroprocesory czy maszyny do ich produkcji. Nie wiem skąd masz takie informacje. Chiny same przez dziesięciolecia uzależniały się od zachodu. Kupowanie z zachodu wszystkiego bo sami nie potrafili tego zrobić.
Wszystko działa w dwie strony. Poza tym Chiny mają ogromne problemy o których albo nie wiesz albo nie bierzesz pod uwagę - zaczynając od budownictwa, poprzez środowisko, korupcję, kończąc na demografii.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie