Na nagraniu z monitoringu widać moment, w którym w poniedziałek rano w fabryce akumulatorów w Hwaseong w Korei Południowej eksplodowały baterie litowe, wywołując pożar. W wyniku zdarzenia zginęły co najmniej 23 osoby, a 8 zostało rannych.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:02
🔥
Niewypał
- teraz popularne
Cytat:
majeńka napisał/a:
Na milion samochodów, w Stanach Złajdaczonych.
To chciałbym zobaczyć, jak to wygląda np. w grupie samochodów max 5-letnich, 5-10-letnich itp. Bo takich trupów, jak jeżdżą po amerykańskich ulicach, w Polsce nie widziałem od początku lat 2000-nych. Nawet w tej bogatej Kaliforni. Nic dziwnego, że płoną.
Elektryków cała masa, ale te są względnie nowe.
kania777marek napisał/a:
Przepraszam, nie wiedziałem , że baterie są jóż tak ekologiczne że wytwarzają je z soli kuchennej. Pozatem jak się zesrasz to pewnie fiołkami pachniesz
Ano są z soli . No nie tak bezpośrednio ale nowa generacja to Sodowo-Jonowe ogniwa . Nie palą się tak . Nie trzeba drogiego litu i wiele innych problemów z głowy . Największy producent tego w dodatku w Polsce . Na razie ustępują Litowo-Jonowym w pojemności ale to już rozpracowują .
Paszczaku napisał/a:
Ano są z soli . No nie tak bezpośrednio ale nowa generacja to Sodowo-Jonowe ogniwa . Nie palą się tak . Nie trzeba drogiego litu i wiele innych problemów z głowy . Największy producent tego w dodatku w Polsce . Na razie ustępują Litowo-Jonowym w pojemności ale to już rozpracowują .
Dokładnie, to tylko kwestia czasu, ale to normalne, że ludzie mają problem z przyswajaniem nowego.
Zawsze tak było i tak będzie. Najzabawniejsze w tym jest to, że ludzie którzy burzą się najbardziej mają najmniej wiedzy w danym zakresie.
Marian_Koniuszko napisał/a:
Takie łopaty turbin wiatrowych na przykład, utylizuje się w następujący sposób:
Tak - plastik powinien być dołowany (lub ew. spalarnia).
A tak mamy w Polsce rocznie setki "samozapłonów" składowisk plastiku (bo tak się nazywa inaczej recykling) .
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie