👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:07
🔥
Tornada w USA
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dawno temu był film jak kilku facetów pchało rusztowanie. Wjechali w linki elektryczne i wszyscy wysztywnieli

Lepsze było z ulica w wodzie i słup lampy miał przebicie, trzech się po koleji dotykało i padało do wody.
@KoleC |
Temat nazywał się chyba "Kandydaci do nagrody darvina". Ale gdzieś zginął.
Temat nazywał się chyba "Kandydaci do nagrody darvina". Ale gdzieś zginął.
Mnie trzymało kilka sekund. Wrażenie miałem takie, jakby żarówki mi się w oczach świeciły i ktoś próbował rękę wyrwać. Po oderwaniu od napięcia, uczucie jakby ktoś kopa w mostek zasunął.

Panie majster, po co mi różnicówka, drogie to i nieprzydatne, dej pan większy bezpiecznik bo nie będę latać co chwila jak wyskoczy...
KoleC napisał/a:
Dawno temu był film jak kilku facetów pchało rusztowanie. Wjechali w linki elektryczne i wszyscy wysztywnieli
![]()
AyCaramba napisał/a:
Panie majster, po co mi różnicówka, drogie to i nieprzydatne, dej pan większy bezpiecznik bo nie będę latać co chwila jak wyskoczy...
Żeby zadziałał wyłącznik RCD tak zwana "różnicówka" instalacja musi być wykonana prawidłowo a przed wszystkim posiadać sprawne uziemienie jeżeli delikwent jest dobrze odizolowany od podłoża a uziemienia brak to nic to nie da ,a tym bardziej bezpieczniki które zadziałają tylko w przypadku zwarcia a za nim zadziała przy porażeniu przez ciało musi przepłynąć prąd rzędu kilkunastu amper co zazwyczaj kończy się śmiercią przez usmażenie
Feku2710 zalogowalem się tylko po to by napisać " co Ty k🤬a p🤬lisz ?!" RCD to z angielskiego j🤬y brytolu, roznicowopradowy to poprawna nazwa, nawet my fachowcy mówimy roznicowka. Zakres działania to pojedyncze miliampery, nie zdążysz poczuć nawet zanim roznicowke wyjebie. Kto mądry zakłada roznicowke jeśli nie ma PE? To tak jakbyś zakładał opony do samochodu bez felg. Mądrys po c🤬ju jest.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie