👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pół roku później...
"Sprzedam mieszkanie z pięknym widokiem na morze"
"Sprzedam mieszkanie z pięknym widokiem na morze"

hmm... czy to aby tylko pranie, zostało porwane z tego balkonu ? wygląda torchę jak człowiek ale równie dobrze to mogą byc jakieś graty. Swoja drogą to pokoje z ekstremalnymi widokami, nikt tam nie przewidział takiego sztormu ?
Temu co nagrywa też na barierce już koralowiec wyrósł, ale się tam musiało kiedyś dziać

Zastanawia mnie jak zbudowali taki blok? Czyżby sztormu nie było na czas budowy?
Atlantyk tyle w temacie... Zreszta czytałem badania o powstawaniu gigantycznych fal. Wyszlo, że nie musi byc huraganowy wiatr 70-80km na godzine wystarczy by powstaly 30m olbrzymy. Na Baltyku max fala miala 8-9m. Fale takie powstaja losowo na całym świecie. Jednak najwieksza czestotliwosc ma obszar na poludnie od Islandii i na zachod od Irlandii. Tutaj zanotowano najwięcej okazów. Są jeszcze falę podwodne, które kryja sie pod powierzchnia lub ledwo wystaja (jakis metr) osiagają one 250-400m) wysokości (możliwe, że więcej podaje co pamietam) i kilka kilometrów szerokości. Można je obserwować z kosmosu. Zdjęcia dostepne w necie.
PS. taka stolica wysokich fal gdzie odbywaja się zawody i zostaje królem surfingu lub trupem jest Nazare w Portugalii
PS. taka stolica wysokich fal gdzie odbywaja się zawody i zostaje królem surfingu lub trupem jest Nazare w Portugalii
klucha121 napisał/a:
Zastanawia mnie jak zbudowali taki blok? Czyżby sztormu nie było na czas budowy?
Mogło i nie być, w piątek przyszło ostrzeżenie o wysokich falach do 6m (na gran canie), dziś na plaży wszyscy strzelali fotki bo ocean, mimo całkiem spokojnej pogody (słońce, chmurki) szalał.
ED:
Łapcie jeszcze jedno
tylko przyciszcie, bo sie baba drze
filmiki ustawione, bo skąd oni niby wiedzieli że właśnie wtedy fala przyjdzie i trzeba nagrywać?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie