Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Prawda o dzisiejszej Europie
Trybson • 2014-05-19, 18:46
W pracy często jestem w terenie. Ostatnio w czasie przerwy miałem postój w pewnej wiosce.

Siedzę sobie w aucie z otwartą szybą, a nieopodal w zagajniku koło kościoła siedziało sobie dwóch rdzennych mieszkańców-żulków tej wsi. Zacząłem się z nudów przysłuchiwać ich rozmowie (na początku myślałem, że gadają o cenach nalewek) ale o dziwo gadali o polityce, ZUS'ie, rentach i podobnych sprawach.
W pewnym momencie padło zdanie "kiedyś murzyn zap🤬lał na nas, a teraz murzyn leży i my zap🤬lamy na niego".

Może nie sadystyczne ale dla mnie gorzkie i prawdziwe o tym w jakim kierunku zmierza cywilizacja europejska.

nie było bo moje

podpis użytkownika

Would you like to go sleep with me, to sleep room?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 0:22 6
Trybson napisał/a:

W pracy często jestem w terenie. Ostatnio w czasie przerwy miałem postój w pewnej wiosce.

Siedzę sobie w aucie z otwartą szybą, a nieopodal w zagajniku koło kościoła siedziało sobie dwóch rdzennych mieszkańców-żulków tej wsi. Zacząłem się z nudów przysłuchiwać ich rozmowie (na początku myślałem, że gadają o cenach nalewek) ale o dziwo gadali o polityce, ZUS'ie, rentach i podobnych sprawach.
W pewnym momencie padło zdanie "kiedyś murzyn zap🤬lał na nas, a teraz murzyn leży i my zap🤬lamy na niego".

Może nie sadystyczne ale dla mnie gorzkie i prawdziwe o tym w jakim kierunku zmierza cywilizacja europejska.

nie było bo moje

Śmieszne jest to, że poczytujesz rozmowy o ZUSie, polityce i rentach za coś związanego z wysiłkiem intelektualnym. To także jest tragedią demokracji - byle głupek może publicznie wypowiadać się o sprawach, o których nie ma pojęcia.

Najbardziej pyskaci są ci, którzy najmniejszy udział mają w wytwarzaniu produktu. Mówicie: "w Polsce się nie da żyć!" A jednak są tacy, którzy w tej samej Polsce dorobili się milionów! Domyślam się, że fajnie obwiniać świat za własne grzeszki, fajnie wmówić swoje niepowodzenia ż🤬dom, c🤬kom, murzynom, muslimom, Unii Europejskiej itd., będąc samemu całkowicie biernym, czekając w najlepszym wypadku na ciepłą posadę... Pogódźcie się jednak z faktem oczywistym: ktoś niezdolny jest, aby zdolnym mógł być ktoś.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 0:26 4
@up masz całkowitą rację.

A c🤬ki przyjeżdzające do Polski? Roboty niby nie ma a jakoś kebaba potrafią otworzyć.
Prawda jest taka, jak ktoś przyjeżdża wyrwany od kozy z totalnego zadupia, trafia to tego kraju gdzie "rzycie" niszczy i po paru latach prowadzi kebaba w prestiżowym miejscu to o czym to świadczy?

Nie bronie muslimów, ale oni poprostu mają większe jaja od połowy polskich mężczyzn. Sad but true..

I uprzedzając następne posty - nie zamierzam narzekać jak tu jest c🤬jowo, tylko wiem że trzeba się zabrać za siebie i wszystko można osiągnąć.

Moja perspektywa jest taka - jak arab może się tu dorobić, to tymbardziej ja mogę. Tylko trzeba zaryzykować i wyjść z ciepłego k🤬idołka.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 0:52
Murzyn zap🤬lał na chłopa pańszczyźnianego, głupszej wstawki dawno tu nie był.

Niech się te żulki niewolniki wyzwolone cieszą, że ich pan batem na pole nie zagoni, ledwo kajdany zrzucili a już p🤬lą, że murzyni na nich pracowali.
Zgłoś
necrofallus8 2014-05-20, 5:26
No w Polsce od wieków jest pełno murzynów...

podpis użytkownika

Non homo,sed vero mentula magna minax.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 6:42
A winiacza to im za to postawiłeś? Bo należy im się.
Zgłoś
miken1200 2014-05-20, 8:32 3
"Nie bronie muslimów, ale oni poprostu mają większe jaja od połowy polskich mężczyzn. Sad but true.. "

Bzdura. Ze swojego kraju nie wyjeżdżają jednostki najsłabsze, ale takie, które mają odwagę - czyli statystyczna mniejszość. I nie ma się co dziwić, że taki muslim, który odważył się wyjechać ze swojego kozodupia do Polski jest bardziej zaradny od przeciętnego Polaka. Popatrz, ilu tych c🤬tych mamy w Polsce i pomyśl, że jednak polskich bogaczy (biznesmenów) jest wiele razy więcej, niż tych c🤬tych. Pomyśl o tym, że polskie żule nie jadą do Anglii, ale siedzą w Polsce na zasiłkach, a zagranicę wyjeżdżają ludzie po studiach lub fachowcy w zawodzie - i co, Angol ma sobie teraz pomyśleć na podstawie Polaków na wyspach, że w naszym narodzie to sami pracowici i wykształceni są?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 9:12
@up no tak tak o to mi chodziło, że właśnie te jednostki co przyjeżdzają to mocne jednostki
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 12:03 1
Aleś historie zapodał Dwóch nierobów-żuli narzeka, że inni nie pracują i oni są biedni. Byliby szczęśliwi gdyby inni pracowali, a oni dostawali wysoki socjal.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 16:59 1
Boże, jaka hipokryzja. Dwój nierobów narzeka że muszą zap🤬lać na czarnych nierobów. Ty byłeś w USA na tej trasie? Bo jakoś nie miałem szczęścia żeby widzieć w Polsce murzyna na socjalu. Od tej Amareny do końca im mózg przeżarło.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-20, 20:01
W rzeczywistości "murzyni", obcokrajowcy na których zap🤬lasz to mniej niż 2%. W rzeczywistości osoby które tak po polsku i chętnie przyznają Ci rację w komentarzach to w 20% pasożyty.
Dziękuję.
Zgłoś