📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:25
🔥
Hobby
- teraz popularne

Dostrzegam w każdej tego typu dyskusji, zarówno po stronie ateików, jak i katolików, pospolitą projekcję, w związku z czym, tyle dla mnie znaczą [te dyskusje], co głodujące dzieci w Afryce.

Nie jestem katolem, ale mimo wszystko KKK jest dla mnie świetną zabawą.

Ostatni raz napiszę tutaj - nie powiedziałam, że jak katole będą naskakiwać, to ateiści mają siedzieć cicho. Także nie powiedziałam, że spory ogólnie nie są potrzebne. Chodzi o to, że pod takimi tematami na tym portalu ostatnio rozpętuje się niepotrzebna i niedojrzała burza- bo nawet nie dyskusja. Teraz mnie miło zaskoczyła, bo nie ma tej kłótni. Jeśli już miałabym wtrącić swoje poglądy, to uważam iż kościół i cała idea z nim związana -czyli religia (każda) jest niepotrzebnym, wręcz szkodliwym elementem w naszym życiu napędzającym pieniądze i wojny, mało ma wspólnego z prawdziwą wiarą. Uważam też, że wśród ateistów wyróżniają się osobniki, które też za bardzo się z tym obnoszą, twierdząc, że są tacy oświeceni i inteligentni, bo nie wierzą w bajki, że na każdym kroku trzeba demonstrować swoją wyższość i rację. To nie o to w tym wszystkim chodzi.
maniekenduro napisał/a:
Heh koleś układa sobie śmieszne pioseneczki o kościele, a w Wigilie pewnie normalnie z rodziną sobie świętował dzień Bożego Narodzenia.... co za ironia....
To już nie można być katolikiem i krytykować swój kościół?

Wierzysz? to wierz! Nie wierzysz? to nie wierz! Na ch*j drążyć temat?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie