"Tyrania władz, terror, totalitaryzm co to?
Nasz rząd co poświęcenie przodków rzucił w błoto..."
Jeśli regulują wszystko, to zastanów się, czy juz niedługo nie będą chcieli regulować Ciebie i Twojego życia?
Prezentacja o Unii Europejskiej autorstwa uczniów jednego z wrocławskich liceów na "Dzień Europejski"
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Nic dodać nic ująć normalnie.
Choć nie zgadzam się z niektórymi tezami postawionymi w opracowaniu to jestem za jak największą ilością takich publikacji dlatego że zmuszają do samodzielnego przemyślenia paru spraw.
konto usunięte
2011-07-19, 12:55
konto usunięte
2011-07-19, 13:14
1. czego się spodziewaliście, że politycy którzy kradną i dbają o swoje interesy, nagle się zmienią, gdy pójdą władać europą? przecież to ci sami idioci, niczym się nie różnią (no może ci dobrze obiecywali, w przeciwieństwie do tych którym się nie udało i teraz płaczą o złej unii)
2. może i nie byłem nigdy miłośnikiem UE, ale gdy nie wejście polski do unii to dalej żyli byśmy w biedzie i syfie, to jest największy plus unii że znacznie zmniejszyła bezrobocie.
3. o ile pierwsza połowa filmiku trzyma się kupy, to od momentu pojawienia się idola "inteligentów" czyli corvin najki, od filmiku zaczyna walić propagandą. straszenie gejami, aborcją, utratą kultury (bardziej się do tego przyczynia internet i telewizja, dziś coraz bardziej rozmywają się różnice) i innymi "strasznymi" rzeczami
donwasylu- o ile mi wiadomo Polska przystąpiła do ue w 2004 roku wiec sześć lat członkostwa minęło rok temu co jest wyraźnie napisane pod filmikiem. Po raz enty? Jakiś link na potwierdzenie słów?
@kudlaty1125
"gdy nie wejście polski do unii to dalej żyli byśmy w biedzie i syfie" Unia coś poprawiła? Nic. Tyle tylko, że Grecja zbankrutowała. Następna jest Hiszpania. Dawno temu przewidywał to pewien ekonomista, ale Unia go ośmieszała, bo był eurosceptykiem (więc na pewno oszolomem i faszystą!)
I póki co jesteśmy z kasą do tyłu od wejścia do Unii.
A co do dopłat to działa to tak: Unia daje wójtowi powiedzmy 10 milionów jak sam dołoży 30. Wójt nie ma takiej kasy, ale szkoda stracić tę dyszkę więc się zadłuża. To co miało powstać to powstało z tą różnicą, że mamy teraz ogromne zadłużenie.
Szkoda, że taka ciemnota dalej w narodzie i łyka wszystko co mu Marcin Prokop z uśmiechniętym hipopotamem powiedzą.
konto usunięte
2011-07-19, 14:20
konto usunięte
2011-07-19, 14:32
@Magik2501 o ile mi wiadomo, zanim polska weszła do unii to wiała bezrobociem i brakiem perspektyw, gdy polska weszła do unii bardzo dużo osób pojechało za pracą na zachód, przez co zmniejszyło się bezrobocie i poprawiły standardy życia (wiele osób dużo zarobiło za granicą, a potem wróciło, plus możliwość tańszego ściągania aut i innego badziewia z zachodu. w polsce też stawki nieznacznie wzrosły, oraz zmniejszyła liczba bezrobotnych, z uwagi na wyjazdy za granicę).
jak komus nie pasuje unia to niech jedzie na wschod tam uwolni sie od terroru i bedzie żył w dostatku, polecam bialorus jako stolice demokracji ...
konto usunięte
2011-07-19, 15:03
zobaczyłem tytuł, zobaczyłem opis, włączyłem filmik - tak, nie myliłem się - był requiem
konto usunięte
2011-07-19, 15:22