Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Prawdziwa tragedia naszych czasów - freedive music video
konto usunięte • 2015-04-24, 21:25
Co jest prawdziwą tragedią naszych czasów? - Zagubienie uczuć do drugiego człowieka w czasach w jakich żyjemy... We wszechobecnym chaosie, zalewie informacji i wirtualnych rozrywek, w natłoku zajęć związanych z pracą i komercjalizacji dnia codziennego zatracamy drugiego człowieka. Tracimy z nim kontakt i porozumienie bo zwyczajnie często brak czasu na okazanie sobie uczuć i bliskości. Przestajemy pielęgnować łączące nas uczucia ... oddalamy się od siebie nawzajem, sprowadzając wspólne życie do spraw prozaicznych. Kiedy przychodzi refleksja, że tracimy to co najważniejsze ... bliską osobę ... czasem bywa już za późno... Oto prawdziwa tragedia naszych czasów.

Materiał własny - teledysk do opowiadającego o tej prawdziwej tragedii naszych czasów utworu 'Sen o przyszłości' wykonywanego przez Sylwię Grzeszczak. Teledysk nagrany 7 metrów pod wodą, w całości podczas nurkowania na wstrzymanym oddechu - freedivingu.

Takiego video do tego utworu nie widzieliście na pewno. Jest czarno - białe ... celowo, dla pogłębienia refleksji nad tym smutnym tematem.

Jeśli chodzi o aktorkę, to jest to jej debiut przed kamerą. I to od razu pod wodą ... moje wielkie uznanie...

Postaraliśmy się o filmową ilustrację do tego utworu, który opowiada o zagubieniu uczuć do drugiego człowieka w czasach w jakich żyjemy...

Jak już wspomniałem wideo nagrane jest w całości podczas nurkowania na wstrzymanym oddechu - freedivingu. Freediving zarówno basenowy jak i ten uprawiany na wodach otwartych jest jedną z tych unikalnych aktywności, które można uprawiać z powodzeniem niemalże w każdym wieku. Szczerze polecam ją każdemu, kto nie boi się wody. Są, szczególnie wśród freediverów także kobiety. I osiągają doskonałe rezultaty - na zawodach wiele z nich wygrywa nawet z czołowymi w Polsce freediverami - mężczyznami. Nazywamy je syrenkami - ze względu na naturalną dla kobiet grację z jaką poruszają się pod wodą. Taką syrenkę możecie obejrzeć właśnie na tym wideo...

Przy okazji polecam także obejrzenie innych tematów związanych z wodą jakie 'spłodziłem' do tej pory:

O tym jak znokautował mnie po wodą sandacz i o łowiectwie podwodnym
Łowiectwo podwodne - taktyka strzelania do ryb z kuszy
O podwodnym sprzątaniu dna jezior, które część ludzi traktuje jak śmietnik
Ratownictwo wodne - ratownicy WOPR w akcji
Baaardzo odprężający tryptyk o podwodnym pięknie Morza Czerwonego
Piękno podwodnej Polski - dostępne dla każdego
Ptaki wodne w zimie - jak pomagać nie szkodząc

Wszystkie tematy związane z wodą (freediving, łowiectwo podwodne, ochrona środowiska wodnego itp) opatruję tagami: freediving i spearfishing. Zawsze można sobie w wyszukiwarce sadola wpisać któryś z tych tagów i wrócić/zajrzeć na spokojnie do tematu, który będzie interesujący.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2015-04-24, 21:44 11
Twoje pozostałe tematy są całkiem spoko, ale to jest jakieś gowno, do tego TA piosenk; brrrrr.
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-24, 21:54
Każdy temat związany z wodą (łowiectwem podwodnym, freedivingiem i środowiskiem wodnym) rozwijam i staram się wyczerpać w kolejnych komentarzach do pierwszego filmu. Teraz przygotowałem temat o freedivingu - jak to zrobić, żeby długo wytrzymywać pod woda, jak trenować, jak unikać zagrożeń, jak właściwie wyposażyć się w sprzęt i gdzie w internecie znaleźć rzetelne informacje i porady w tej dziedzinie - taki temat jak najbardziej kompletny. Jak napisałem wyżej - temat staram się przekazać w komentarzach do filmu - zajawki - ale tylko wtedy jeżeli ona 'chwyci' bo wtedy wiem, że wiele osób się z tym rozwijanym tematem zapozna. Jeśli ta 'zajawka' nie 'chwyci' to po prostu za jakiś czas spróbuję Was zainteresować inną...
Zgłoś
-chips- 2015-04-24, 22:17
Ogląda to się może i całkiem przyjemnie ale słuchać to się tego nie da.
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-24, 22:25 2
-chips- napisał/a:

Ogląda to się może i całkiem przyjemnie ale słuchać to się tego nie da.

Dziękuję, głównie w imieniu aktorki - bo to ona trzyma tutaj stronę artystyczną. Ja - z pnioka ciosany rzemieślnik z marnym warsztatem - próbuję jedynie dostosować się do jej poziomu

Dla tych, którzy nie mogą słuchać - można przeczytać:

Z oczu twych czytam, że powinieneś pójść
Bałam się tego dnia, serce krzyczy wróć!
Rozum wie lepiej,na tej planecie już
nie opłaca się kochać.
Koniec gry, mamy dość, wypadamy w aut,
Przecież tak toczy się los miliardów par,
Przecież tym dzisiaj oddycha ziemia
Chaos, pustka, strach!

Budzisz mnie pocałunkiem
Kończy się zły
I kończy się zły
Sen o przyszłości...
Oczy otwieram smutne
Umiera świat
Bo umiera świat
Na brak miłości...

Nasza łódź wpływa na coraz szybszy nurt
Coraz mniej mamy chwil by pogadać - spójrz.
Cały nasz dialog to gigabajty bzdur,
Szum, brak zasięgu.
Twój blask, mój gniew, twój strach, mój śpiew.
Dłoń w dłoń, przed siebie, wszystko czego chcę!

Budzisz mnie pocałunkiem
Kończy się zły
I kończy się zły
Sen o przyszłości...
Oczy otwieram smutne
Umiera świat
Bo umiera świat
Na brak miłości...

Cały ten świat, opada z sił, kiedy się kończy miłość.
Już tylko ty masz taką moc - obudź mnie proszę,
Ratuj Go!

Budzisz mnie pocałunkiem
Kończy się zły
I kończy się zły
Sen o przyszłości...
Oczy otwieram smutne
Umiera świat
Bo umiera świat
Na brak miłości...

Oczy otwieram smutne
Umiera świat...
Bo umiera świat...
Na brak miłości!
Zgłoś
Lucky.79 2015-04-24, 23:40 1
Za to, że jesteś tak wytrwały w tym swoim hobby (choć po zapale widać, że to już Twój styl życia) i za to, że pokazujesznam na prawdę dobre filmiki kręcone pod wodą. Leci browar!!!
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-25, 0:18
Pokazując Wam te filmy chcę Was pośrednio zainteresować freedivingiem, łowiectwem podwodnym i pokrewnymi aktywnościami - obserwacją podwodnego świata, aktywną ochroną środowiska wodnego. Głównie chodzi mi o nurkowanie na wstrzymanym oddechu czyli freediving - bo to jest ich podstawa. Jak wywiązuje się ciekawa dyskusja na temat to staram się wtedy przekazać jak najwięcej. Tutaj chodziło mi oprócz przesłania filmu i utworu, o pokazanie tego jak pięknie wyglądają pod wodą freedivingujące kobiety. Żeby je w ten sposób zachęcić do tego... Źle dobrałem film na początek i nie trafiłem w gusta - jasna sprawa - następnym razem postaram się poprawić. Może rzucę kolegę na pożarcie orce i to sfilmuję
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-25, 0:40 4
Doceniam wkład pracy itp. ale delikatnie mówiąc na sadistic to nie pasuje. Zwłaszcza z TĄ piosenką.
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-25, 9:37 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BongMan 2015-04-25, 10:17
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-25, 12:02 7
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-26, 3:30 1
Nom fajnie Wam to wyszło. Piwko i siup na główną
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-26, 3:34 1
Zgłoś
konto usunięte 2015-04-26, 3:42 2
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem