Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 30 minut temu
Prawdziwy entuzjazm
Świst • 2015-09-27, 20:01
Niespodzianka po 67 dniach spędzonych na rzece.

Kilka słów o Marcinie.

"Prawie 6 tysięcy kilometrów i 94 dni spędzone w tradycyjnej, indiańskiej łodzi. Polak Marcin Gienieczko jako pierwszy na świecie przepłynął Amazonkę w canoe. Zrobił to, aby pomóc dzieciom z pomorskiego hospicjum. W swoją podróż Marcin Gienieczko wypłynął małą łodzią canoe i tylko o własnych siłach przepłynął przez całą Amazonkę. Pokonał odległość 5 tys. 986 kilometrów z Limy do Belem. To pierwszy w historii tego typu spływ. Wartość wyczynu wzmacnia jego cel. Podróżnik chce uzbierać pieniądze dla Pomorskiego Hospicjum dla Dzieci. Namawia, by dokonywać wpłat za każdy pokonany przez niego kilometr. - Przepływając Amazonkę nie liczyłem na aplauz, ale na sprawiedliwość, życzliwość i wsparcie drugiego człowieka. To właśnie otrzymałem w Peru i Brazylii. Wyprawa zakończyła się sukcesem dzięki wsparciu Gadiela Sanchez Riviery oraz mojemu samozaparciu, mówił podróżnik.

Źródło: radiogdansk.pl/index.php/wydarzenia/item/28385-polak-pierwszy-na-swiec...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mygyry 2015-09-27, 20:06 5
Entuzjazm to będzie miał w portowym burdelu
Zgłoś
forest1600 2015-09-27, 20:20 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
danmaster 2015-09-27, 20:46 20
to pewnie statek z kokainą, niedługo ceny spadną
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-27, 22:56 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konop720 2015-09-27, 23:59 1
a masz te dwudzieste piwo i leć na główną Marcinie
Zgłoś
Markosz 2015-09-28, 0:10 5
W większym szoku by był gdyby się okazało ,że to statek z Sosnowca
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-28, 0:32
jaram sie Amazonką, Amazonią i Manaus, 2 milionowym miastem w srodku dżungli.
Zgłoś
bocianoff 2015-09-28, 1:03 11
Zgłoś
Tosłowa 2015-09-28, 1:49 87
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-28, 2:02 15
Przerażające jest to jak wielu ludzi nie rozumie tego filmiku. Cóż, w społeczeństwie gdzie mówi się: cebulak, Janusz, polaczek, po to aby kogoś obrazić nie powinno być to szokiem. Mimo wszystko boli mnie to. Nadal pamiętam jak kiedyś po powrocie do Polski łzy mi z oczu leciały...
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-28, 3:15 2
Zgłoś
_Azazel 2015-09-28, 3:58
A ktoś może jest poinformowany i mi powie, co z tym dziadkiem co popłynął kajakiem dookoła świata?
Zgłoś
eMJay8086 2015-09-28, 8:34
@danmaster

"Włączamy niskieeeeeeee cenyyyyyyy"
Zgłoś
Krak 2015-09-28, 8:45
Gdynia ... i tyle Polski na tym statku, chociaż może kapitan jest rodakiem.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem