📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:17

Można jeszcze za pomocą tego palnika rozgrzać monetę do czerwoności i dopiero wtedy dać ją komuś podnieść.

Art. 69. Kto umyślnie niszczy, uszkadza, usuwa lub w inny sposób czyni bezskutecznymi znaki umieszczone przez organ państwowy w celu stwierdzenia tożsamości przedmiotu, zamknięcia go lub poddania rozporządzeniu władzy,podlega karze aresztu, grzywny albo karze nagany.
ups. w Polsce jest to karane tak więc
chciałem kiedyś robić podkładki z 1zl tych ameliniowych starych ale kiedyś pan milicjant zwrócił mi uwagę żebym je powyjmował już wiem czemu
ups. w Polsce jest to karane tak więc

@mik777pl Wiem, że ignorantia iuris nocet, ale tyczy się to zwłaszcza oznaczeń państwowych i znaków drogowych na przykład (orzełek to kwestia konstytucyjna), a moneta to żadna szkodliwość społeczna.

Ja w gimnazjum przykleiłem złotówkę do podłogi w szkole za pomocą jakiegoś super glue czy coś... Udawałem, że buta wiążę, stałem pół przerwy na tym, żeby dobrze przyschło i na następnej przerwie chłopaczyna złamał sobie na tej złotówce klucz do domu :<

BongMan napisał/a:
No pewnie. Taki geniusz jak ty jakby zobaczył na ulicy 5zł to nie próbowałby podnieść
Rozgrzana do czerwoności 5-cio złotówka, nie wyglądałaby zachęcająco do podniesienia, ale co ja tam mogę wiedzieć

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie