Były nauczyciel chemii ur🤬amia laboratorium amfetaminy i produkuje narkotyk o niespotykanej na rynku czystości – ta historia, jakby żywcem wyjęta ze scenariusza serialu „Breaking Bad”, zdarzyła się naprawdę w Wielkiej Brytanii. Jej bohaterem był Polak, 61-letni Ryszard Jakubczyk, który w przydomowym podziemnym bunkrze mógł produkować co dwa dni nawet… 40 kg amfetaminy. Właśnie został skazany na 9 lat więzienia. – To prawdziwy artysta. W produkcji metamfetaminy wręcz specjalista – mówi naTemat Adam Kabziński, sędzia, który na początku ubiegłej dekady prowadził jego sprawę.
Jakubczyk do niedawna mieszkał w mieście Grantham na terenie hrabstwa Lincolnshire. Od sierpnia 2012 roku był obserwowany przez funkcjonariuszy brytyjskiej Narodowej Agencji Kryminalnej (NCA). Kiedy rozpoczęła się produkcja narkotyku, zrobili nalot na jego posiadłość i odkryli, że między krzakami ukryte jest wejście do podziemnego bunkra, w którym zorganizowano laboratorium.
Jak się okazało, były nauczyciel chemii planował wprowadzić na rynek towar niezwykłej jakości. Testy wykazały, że wyprodukował amfetaminę, której czystość wynosi 78 procent. Z takim poziomem czystego narkotyku brytyjscy śledczy jeszcze nie mieli do czynienia. Cytowany przez "Daily Mail" przedstawiciel NCA Dave Archer stwierdził, że to "prawdziwa wersja 'Breaking Bad"
całość artykułu
tutaj
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-03-21, 10:33
- Say my name.
- Jakubczyk.
I tak dilerzy by to rozrobili swoim sposobem, z 1kg robiąc co najmniej 1,5kg, a nawet więcej.
Dilery osiedlowe zawsze muszą zbełtać co by wyjść na plus. Swoją drogą taki czyścioch musi mieć dobrego buta, mniam
konto usunięte
2014-03-21, 11:11
ciekawe czy miał też szwagra antynarkotykowej.
konto usunięte
2014-03-21, 11:38
Heisenberg miał 98% czystości
____
2014-03-21, 11:45
Lepsze foto
konto usunięte
2014-03-21, 11:53
jak zwykle mamy być z czego dumni i nie, nie jest to ironia
konto usunięte
2014-03-21, 13:20
Nie rozumiem dlaczego ludzie tak się jarają tym serialem. Pooglądałem dwa odcinki i stwierdzam, że jest kurewsko nudny.
konto usunięte
2014-03-21, 13:36
no i się zmarnował talent jeden.... definitywnie wdać tutaj rasizm wobec polaków ;p
konto usunięte
2014-03-21, 13:54
@Steven
Kiedy zacząłem go oglądać miałem takie same odczucia. Warto przebrnąć przez pierwszy sezon. Potem się rozkręca.
Ruli
2014-03-21, 14:00
Dokładnie co jest w tym serialu ? Z początku był taki sobie macie racje ale dla mnie rozkręcił się w ostatnim odcinku 1 sezonu i potem oglądanie było już czysta przyjemnością tak czystą jak metaamfetamina Heisenberga. Co do artykułu, gość za dużo się naoglądał breaking bada.
konto usunięte
2014-03-21, 14:04
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego ludzie tak się jarają tym serialem. Pooglądałem dwa odcinki i stwierdzam, że jest kurewsko nudny.
Właśnie 2 i 3 odcinek(z tego co pamiętam) są dość wolne. Podobnie środek 3 sezonu. Poza tym serial miodzio(a jestem wymagającym koneserem, true story),