Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Prawica razem.
Konto usunięte • 2012-11-12, 23:45
Przyrzekałem sobie, że nie będę wrzucał żadnego gówna na temat polityki, ale dość już mam tego prawicowego ujadania, propagandy, Cejrowskiego, Korwina-Mikke, Marszu Niepodległości, prowokacji i innego płaczliwego p🤬lolo. Dla równowagi:

Enjoy.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 0:05
@!Timon

A czym chcesz Polskę naprawiać jak nie pracą? Lepiej ciągle p🤬lić głupoty o pedałach i lewakach, jakichś narodowych archaizmach z XIX wieku, które dzisiaj nie mają zastosowania. Lepiej pałować się do idiotycznych wypowiedzi Korwina-Mikke, który nie potrafi się dostać do sejmu ze swoimi pomysłami? Bogate kraje budują swój dobrobyt na pracy i podstawowej uczciwości obywateli, a nie na jakichś pompatycznych frazesach, religijnych bredniach i bajaniach o wolnym rynku w stylu dzikiego zachodu.

Sam zarabiam bardzo mało i też mi nie wystarcza do następnej wypłaty. Nie stać mnie na kredyt mieszkaniowy, ale nie popadam z tego powodu w jakieś radykalizmy i nie zacznę histeryzować. Marszami i manifestacjami c🤬ja można wielkiego zrobić.

Jak chcesz to sam sobie znajdź jakąś robotę w budżetówce. Przecież tam jest tak dobrze i nic nie trzeba robić.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 0:34
@Koniec Świata Marszami i manifestacjami ci ludzie zmienią dużo, dużo więcej, niż ty swoją walką z rzekomym "faszyzmem" i "skrajną" prawicą na sadisticu
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 1:00
bovski napisał/a:

@Koniec Świata Marszami i manifestacjami ci ludzie zmienią dużo, dużo więcej, niż ty swoją walką z rzekomym "faszyzmem" i "skrajną" prawicą na sadisticu

Najwięksi optymiści twierdzą, że na marszu było 100 tys. osób. W Polsce mieszka prawie 40 mln. ludzi. Co zmieni ciągłe maszerowanie i prowokowanie rozrób? Może rząd zaostrzy w końcu prawo i zadymiarze, bez wyjątków, będą dostawać stosowny wp🤬l. To byłaby dobra zmiana.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 1:09 1
@Koniec Świata
Nikogo nie przekonasz, czas tylko tracisz. Teraz się taki klimat zrobił polityczny, że modnie jest mieć prawicowe poglądy, brzydzić się pedałami, krzyczeć o manipulowanych lemingach, gdy samemu informacje czerpie się z tendencyjnych, niepotwierdzonych źródeł. 3-4 lata temu większość tych internetowych powstańców siedziało cichutko.

A co tam. Też sobie czas pomarnuję:

Trudno rozumkiem pojąć, że świat nie jest czarno-biały, co? Że rządy PO, jakkolwiek przesycone błędami i nadużyciami tak potwornymi, że należałoby skrócić kadencję tego parlamentu, przyniosły też wiele korzyści i pozytywnych zmian. Że gej może być profesorem uniwersytetu i ujmującym człowiekiem (osobiście znam takiego), ale także ciotą z gołą dupą w centrum miasta, której należy dać w pysk. Że Ż🤬d może być oszalałym na punkcie władzy i pieniędzy ścierwem, ale także ciężko i uczciwie pracującym muzykiem, bankierem, prawnikiem, kim chcecie. Zamiast sobie to uświadomić, wszystko wrzucacie do jednego wora, by potem jego zawartość nienawidzić hurtem. I dlatego jestem nieufny względem prawicowców (ergo - jestem lewakiem-komunistą), bo wielu z nich ma w zwyczaju widzieć grupy społeczne/etniczne/narodowe, a nie pojedyncze osoby.

A tymczasem świat nie jest tak prosty, jak Wy.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 1:23
@Mondo

Ja tam nie chcę nikogo przekonywać. To jest normalna dyskusja (kłótnia) jakich wiele na Sadolu. Wk🤬iło mnie zjawisko, o którym napisałem w temacie i wrzuciłem ten filmik, żeby sprowokować jakąś reakcję. Udało się. Skoro ksenofoby i wstecznicy mogą wyrażać swoje irracjonalne poglądy to dlaczego ja mam się powstrzymywać? Oczywiście zostałem zwyzywany od czerwonych kurew, pedałów i antypolaków, którzy chcą zniszczyć Polskę.
Zgłoś
Atreyu 2012-11-15, 1:37 1
@Mondo.

Nie myl prawicy i ultra-prawicy. Patrioty i nacjonalisty. Jedno i drugie, to nie to samo, nawet jeśli czasem te grupy się pokrywają. Uważam się za prawicowca i patriotę, a mimo to nie żywię nienawiści do osób/grup, które mi osobiście nic nie zrobiły bezpośrednio, lub pośrednio. Żaden gej mnie nie zgw🤬cił, żaden murzyn nie ukradł mi roweru, żaden arab nie chciał mnie przekabacić na islam, żaden ż🤬d mnie nie oszukał. Tacy mi nic nigdy nie zrobili. Za to jeden gość próbował mi ukraść telefon i mogę postawić [realne] piwo jeśli ktoś zgadnie jak wyglądał ten nasz rodowity Polak. Dodam że na tym "Największym Marszu" widziałem sporo [zachowanie, wygląd, idę o zakład że poglądy] osób podobnych.

podpis użytkownika

...
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 1:56 1
@Koniec Świata byłem na tym marszu i pozwól, że podzielę się z Tobą moimi odczuciami: zobaczyłem tam, że nie jestem jedyną osobą, która pamięta o historii tego kraju, szanuje ją i jest z niej dumna. Zobaczyłem,że nie jestem jedyną osobą, której nie podoba się to, co od dawna się w tym kraju dzieje, że nie jestem jedyną osobą, która chciałaby, aby coś zmieniło się na lepsze. Ten dzień dał mi dużo nadziei i optymistycznego spojrzenia na przyszłość i boli mnie, kiedy ktoś, kto nie brał w nim udziału, na prawo i lewo biadoli,że to nie było nic więcej jak tylko zamieszki chuliganów, że skoro tam poszedłem to popieram poglądy ONRu, NOPu i Młodzieży Wszechpolskiej.
@Mondo czy ty właśnie wrzuciłeś wszystkich prawicowców do jednego wora, bo wielu z nich wrzuca wszystkich do jednego wora? Oo
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 2:09 2
@Atreyu

Oczywiście, na myśli miałem ludzi popadających w skrajności, choć w jednym poście trudno jest takie subtelności czytelnie wyrazić, więc mogło mi się nie udać. Tak czy siak, ogromnie cieszy mnie, że ostatnio więcej do powiedzenia mają ludzie o konserwatywnych poglądach, szkoda tylko, że na ich plecach w dialog społeczny wjechali też (stanowiący większość i znacznie głośniej krzyczący) ludzie bez żadnego umiaru i krzty obiektywizmu. Nie trzeba było długo czekać na równie bezmyślne odpowiedzi z lewej strony. Efekty można podziwiać w każdym miejscu z działem "komentarze", co mnie osobiście strasznie frustruje, bo mi się marzy powszechna miłość, współpraca ponad podziałami i tym podobne bzdury.

W każdym razie chwała Ci za taką postawę.

@bovski
Pierwsza część mojego lamentu skierowana jest do każdego, kto czuje, że jest on do niego skierowany. Natomiast zdanie "I dlatego jestem nieufny...", o które pewnie Ci chodzi, zawiera słowo "wielu" a nie "wszyscy", ani nawet nie "większość". Poza tym, pisząc "nieufny" mam na myśli swoje przykre doświadczenia z wieloma osobami o konserwatywnych poglądach, co jednak w żadnym razie nie sprawia, że w rozmowie z nowo napotkanymi będę ich traktował gorzej, niż oni mnie.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-16, 22:53
@ up
Cytat:

ostatnio więcej do powiedzenia mają ludzie o konserwatywnych poglądach, szkoda tylko, że na ich plecach w dialog społeczny wjechali też (stanowiący większość i znacznie głośniej krzyczący) ludzie bez żadnego umiaru i krzty obiektywizmu

.
No mi to się wydaje też, że sporo mają z tym wspólnego media, które ostatnio stawiają znak równości, konserwatyzm=nacjonalizm=ONR=ksenofob. Wystarczy popatrzeć na wejściówkę z lisa (celowo z małej) z ostatniego Marszu. Jakiś materiał posklejany z kibolskich ustawek przedmeczowych, czy wypowiedź dziadka z jakiegoś zjazdu radia MaRyja.
W tym programie podobała mi się postawa Pana Terlikowskiego. Natomiast i lis i szczuka i nałęcz próbowali wszystkim wmówić, że to tylko ONR się zebrał i trzeba więcej czytać... (Zwisze pominę bo dla mnie to nie do końca normalny człowiek, aczkolwiek jak na siebie był dość powściągliwy).
Moim zdaniem w każdej grupie (statystycznie populacji) znajdzie się jakiś odsetek chętnych do burd, a że Marsz Niepodległości liczył najwięcej uczestników to i największa liczba tych do bójek chętnych (choć pewnie procentowo było we wszystkich grupach podobnie) i nie można mówić, że wszyscy z tego Marszu przyszli się tam bić.
Zgłoś