konto usunięte
2012-12-02, 17:12
I wuj z tym, że fejsbuk handluje waszymi danymi. Robią to nawet nasze ukochane urzędy, zusy krusy itp itd. Skąd niby firmy zewnętrzne wiedzą o założeniu przeze mnie firmy po 2 dniach od chwili złożenia dokumentów w urzędzie? Od razu dostałem spam na adres założony tylko na potrzeby firmy, nawet w banku go nie podałem. Handel naszymi danymi jest już tak rozpowszechniony, że nie jesteśmy w stanie od tego uciec, chyba, że zamieszkamy na Syberii w drewnianej chatce bez prądu...
rafwlkp napisał/a:
I wuj z tym, że fejsbuk handluje waszymi danymi. Robią to nawet nasze ukochane urzędy, zusy krusy itp itd. Skąd niby firmy zewnętrzne wiedzą o założeniu przeze mnie firmy po 2 dniach od chwili złożenia dokumentów w urzędzie? Od razu dostałem spam na adres założony tylko na potrzeby firmy, nawet w banku go nie podałem. Handel naszymi danymi jest już tak rozpowszechniony, że nie jesteśmy w stanie od tego uciec, chyba, że zamieszkamy na Syberii w drewnianej chatce bez prądu...
Bo te dane są ogólnie dostepne po wprowadzeniu do systemu - bystrzaku. Było poczytać i pomyśleć zanim udostępniłeś telefon i maila w urzędzie. Ja jakoś nie mam tego problemu. Czasami tylko przyjdzie jakiś spam pocztowy ale wyrzucam bez otwierania.
konto usunięte
2012-12-03, 16:22
@up unimator
oj kolego, nie zrozumiałeś tego co jest napisane w moim komentarzu, a po tym co napisales widac ze sie zbulwersowałeś czyli jednak dotyczy ciebie, bo w innym wypadku nawet bys słówkiem nie pisnał

odstaw swoj zalosny hejting i zacznij czytac ze zrozumieniem