📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 1:41

@up
Mnie powala to że ten pas jest niesprawny.
powinien się od razu zablokować przecież.

Erutlev, To jest pas do fotela tyłem do kierunku jazdy. Przy zderzeniu napinacz i tak nie ma większego znaczenia. Przyspieszenia ten VW też nie ma takiego, żeby z fotela wyrwało. Może tak jest nawet fabrycznie.

jaczurka napisał/a:
Erutlev, To jest pas do fotela tyłem do kierunku jazdy. Przy zderzeniu napinacz i tak nie ma większego znaczenia. Przyspieszenia ten VW też nie ma takiego, żeby z fotela wyrwało. Może tak jest nawet fabrycznie.
![]()
Gorzej przy dachowaniu albo uderzeniu bocznym...

Erutlev, Przecież oni i tak nie zapinają pasów. Jeśli się popsuł to dlatego, że nie był używany. Stara prawda o nieużywanych rzeczach.
Bo pas blokuje sie przy szarpnięciu a nie pociągnięciu. Inaczej nie odkleiłbyś się od fotela.
@petru23 nie wiem jak bardzo zdezelowany samochód masz, ale ja w swoim i tak już 10 letnim seacie, jak pociągnę pas trochę szybciej żeby się zapiąć to blokuje mi się od razu.
Wg NIKu 77% pojazdow Policj jest nesprawna i niezdatna do jady, wiec ten niedzialający pas to pikuś
Erutlev napisał/a:
@up
A mnie to nie powala bo pas powinien się blokować przy nagłym szarpnięciu. Może i on słabiej łapie ale powinien reagować przy takim wystrzale- jakby z nienapiętego zaczynał go wyciągać.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie