👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
I wlasnie dla tego bron powinna byc legalna wszedzie i dla wszystkich.
Dokaka napisał/a:
Tiaaa... Porozmawiaj z kilkoma przypadkowymi przechodniami... Gdy zrozumiesz jaki jest niski poziom wiedzy i IQ to zmienisz zdanie by idioci nosili broń...
Dokaka napisał/a:
to ty chyba komentarzy nie czytasz na sadolu i wszędzie indziej. Super pomysł pozwólmy każdemu debilowi kupić broń. Kto zazwyczaj chodzi po ulicy z nożami, kastetami, batonami itd? Debile, którzy robią problemy. Normalny obywatel to co najwyżej gaz kupi dla swojej kobiety, żeby nosiła w torebce. Broń powinna być ogólnodostępna ale dla ludzi wykształconych z wysokim IQ i bez skrajnych poglądów.
Takie filmy to najlepsze argumenty za większym dostępem do broni.
No nie ma tu absolutnie ŻADNEJ dyskusji - gdyby nie broń, to koleś by był okradziony lub martwy. Wszystko zawdzięcza wyłącznie temu, że miał klamkę.
Każdy obywatel powinien mieć takie prawo. Ale w Unii Eurpejskiej tneże obywatel miałby prawo zadzwonić na policję i czekać na interwencję. Równie dobrze koleś który się topi w rzece może zadzownić na pogotowie.
Czyli urzędnik ma ocenić czy poglądy każdej osoby są odpowiednie? Nie są zbyt skrajne? To brzmi jak bardzo skrajna ideologia, nie sądzisz? Ludzie nazwali by ją totalitarną wręcz.
Wykształcenie też nie ma nic do rzeczy, w ogóle co to za idiotyczny argument. Breivik był wykształcony i co?
To, że ktoś posiadł daną wiedzę z jakiegoś zakresu np. geologii czy medycyny oznacza, że jest bezpieczniejszy niż osoba po technikum samochodowym albo kucharskim? No debil, no.
No nie ma tu absolutnie ŻADNEJ dyskusji - gdyby nie broń, to koleś by był okradziony lub martwy. Wszystko zawdzięcza wyłącznie temu, że miał klamkę.
Każdy obywatel powinien mieć takie prawo. Ale w Unii Eurpejskiej tneże obywatel miałby prawo zadzwonić na policję i czekać na interwencję. Równie dobrze koleś który się topi w rzece może zadzownić na pogotowie.
SirMajkel napisał/a:
to ty chyba komentarzy nie czytasz na sadolu i wszędzie indziej. Super pomysł pozwólmy każdemu debilowi kupić broń. Kto zazwyczaj chodzi po ulicy z nożami, kastetami, batonami itd? Debile, którzy robią problemy. Normalny obywatel to co najwyżej gaz kupi dla swojej kobiety, żeby nosiła w torebce. Broń powinna być ogólnodostępna ale dla ludzi wykształconych z wysokim IQ i bez skrajnych poglądów.
Czyli urzędnik ma ocenić czy poglądy każdej osoby są odpowiednie? Nie są zbyt skrajne? To brzmi jak bardzo skrajna ideologia, nie sądzisz? Ludzie nazwali by ją totalitarną wręcz.
Wykształcenie też nie ma nic do rzeczy, w ogóle co to za idiotyczny argument. Breivik był wykształcony i co?
To, że ktoś posiadł daną wiedzę z jakiegoś zakresu np. geologii czy medycyny oznacza, że jest bezpieczniejszy niż osoba po technikum samochodowym albo kucharskim? No debil, no.
Dokaka napisał/a:
I co weekend jakiś seba prze grylu i piwie odstrzelil by swą karyne.
Magik2501 napisał/a:
Wszystko zawdzięcza wyłącznie temu, że miał klamkę.
Owszem miał bo był policjantem, broń powinna byc dostępna ale nie dla wszystkich jak w USA tylko po testach, wtedy debile nie miały by do niej dostępu.
Nyrewesa napisał/a:
I co weekend jakiś seba prze grylu i piwie odstrzelil by swą karyne.
No i oc za problem.? Jak sie patola kasuje sama to zawsze dobrze
Popieram, każdy powinien mieć prawo wybrać sposób w jaki chce się bronić. Włamują ci się do domu strzelasz, ktoś wyciąga nóż i chce zrobić krzywdę tobie lub twoim bliskim - strzelasz. Bez gadania. Tylko kompletny ignorant powie, że ludzie nie powinni posiadać broni. Zaatakuje mnie trzech czy czterech typów to czym mam się bronić, znać karate czy być sprinterem i uciekać a może popsiukać gazem pieprzowym? Broń służy do obrony, nie zawsze trzeba strzelać, bronią można także wymusić posłuszeństwo na napastniku. Pozdrawiam
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie