👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie wiem jak u Was, ale większość drzwi otwiera się na zewnątrz, można kopać do woli

nowynick napisał/a:
Nie wiem jak u Was, ale większość drzwi otwiera się na zewnątrz, można kopać do woli
Drzwi powinny otwierać się do wewnątrz.
1. Otwierając drzwi na zewnątrz można kogoś przechodzącego uderzyć, szczególnie na klatkach schodowych. (zalecenie nie dotyczy ostatnich drzwi na ostatnim piętrze, czy wolnostojących budynków, szczególnie z podwójnymi drzwiami)
2. Człowiek w panice (np. pożar) odruchowo ciągnie drzwi do siebie.
nowynick napisał/a:
htp napisał/a:
Drzwi powinny otwierać się do wewnątrz.
1. Otwierając drzwi na zewnątrz można kogoś przechodzącego uderzyć, szczególnie na klatkach schodowych. (zalecenie nie dotyczy ostatnich drzwi na ostatnim piętrze, czy wolnostojących budynków, szczególnie z podwójnymi drzwiami)
2. Człowiek w panice (np. pożar) odruchowo ciągnie drzwi do siebie.
Dzięki wam wpadłem na genialny pomysł: drzwi podwójne z których zewnętrzne otwierają się do wewnątrz, z w.w. względów bezpieczeństwa, a wewnętrzne otwierane są na zewnątrz - utrudniające włam. Lecę po patent

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie