📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Przed chwilą

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zwykłe ciule policyjne a nie policja. Ostatnio też widziałem jak gościa tak samo zrobili i to w środku dnia. Ruch jak cholera, samochodów pełno, droga dwupasmowa - dwujezdniowa, wszyscy jadą normalnie, mniej więcej podobnym tempem i doczepili się do tego z lewej, że niby wyprzedzał tego z prawej na przejściu dla pieszych. A co miał zrobić? Dawać po heblach przed przejściem? Ha tfu na taką "policje".
Karboksylator napisał/a:
Poza tym jakby się mieli czepiać, to pojechali by za pierwszym gościem, który jednak wyprzedził policję na pasach.
Pytanie kontrolne: raczej prawa jazdy (legalnego) nie posiadasz, co?
Bo pierwszy samochód wyprzedził zgodnie z przepisami (mamy tam przejście dla pieszych o ruchu kierowanym).
Quassar napisał/a:
auta dziwnie zwolnił przed policją skoro pasy dla pieszych był puste i jechać dalej ze swoją prędkością ,
Po to by nie popełnić wykroczenia wyprzedzania przed i na pasach za 1500zł. Nagrywający bardzo prawidłowo uczynił zrównując prędkość z pojazdem na prawym pasie. Wiem... wiem... ustawa PoRD to dla ciebie czarna magia.
pasiasty55 napisał/a:
Miałem identyczną sytuację jak jechałem do roboty zaraz po wprowadzeniu tego przepisu.
To ile ty masz lat? Bo przepis obowiązuje od lat 80-tych (najstarszy kodeks drogowy posiadam z 1983r - więc może i dłużej jest ten przepis) ubiegłego wieku. Chyba ni uważałeś na wykładach, że dla ciebie ten przepis to jakaś nowość.
Jak wracałem w nocy z pracy to podobnie chcieli kogoś złapać na pasy niestety dla nich znam umiejscowienie pasów. Cały trik polegał na tym że w tej wsi są dwa przejścia blisko siebie. Radiowóz przed pasami zwolnił do +-30km/h pierwsze pasy przejechałem za nimi i od razu wyprzedzanko tak że bez problemu wykonałem manewr na przerywanej ale podejrzewam że jak by mnie nie było za nimi to ktoś z tych za mną dałby się złapać xD
Ewentualny zamiar skrętu w prawo za przejściem dla pieszych nie ma tutaj znaczenia.
Nie było też wyprzedzania. Mimo, że kierujący radiowozem ominął pojazd zatrzymujący się przed przejściem, nie było wykroczenia.
PoRD art. 26 p.3
Kierującemu pojazdem zabrania się:
(...)
2. omijania pojazdu, który jechał w tym samym kierunku, lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszemu .
Nie było też wyprzedzania. Mimo, że kierujący radiowozem ominął pojazd zatrzymujący się przed przejściem, nie było wykroczenia.
PoRD art. 26 p.3
Kierującemu pojazdem zabrania się:
(...)
2. omijania pojazdu, który jechał w tym samym kierunku, lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszemu .
Jakie wyprzedzanie ?? Kazdy jechał swoim pasem. Nagrywający nie zna przepisów i robi gównoburzę (jak napisal jeden z przedmówców)
AlCapone0228 napisał/a:
Jakie wyprzedzanie ?? Kazdy jechał swoim pasem. Nagrywający nie zna przepisów i robi gównoburzę (jak napisal jeden z przedmówców)
A OD KIEDY (!) wyprzedzanie wiąże się z zmianą pasa ruchu? Nie znasz podstawowych pojęć. Nie kompromituj się.
Sonal napisał/a:
A OD KIEDY (!) wyprzedzanie wiąże się z zmianą pasa ruchu? Nie znasz podstawowych pojęć. Nie kompromituj się.
Nikt nie pisal o zmianie pasa, jest kilka w jednym kierunku. Co najwyzej mogl ominąc radiowoz
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie