Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 54 minuty temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2010-05-12, 10:26
Pojeździłem trochę po świecie i liznąłem innych kultur. Byłem w Egipcie i, w odniesieniu do tego tematu, nasuwa mi się jeden wniosek; gdyby nie ropa to kraje muzułmańskie byłyby na poziome Zimbabwe. Oni mają strasznie autodestrukcyjną mentalność i wszystko wokół tego się kręci.

BTW. Zauważyliście że ludzie bardziej wykształceni, profesorowie, doktorzy, mają dziwne światopoglądy i w ogóle są dziwni (delikatnie mówiąc)?
Zgłoś
niejakub 2010-05-12, 11:02
kebep bułka, kebap ciasto? sosem łagodnym ci ostlym??? KAAAARWA MAĆ!!!!!
Nie dość że to brudasy to jeszcze wyjątkowo "ROZRYWKOE" chłopaki... Bummmm
Zgłoś
HAL-9000 2010-05-12, 11:04
Bardzo dobrze gada, precz z tymi brudasami... To jest jeden z niewielu pozytywnych aspektów życia w naszym kraju - żadko kiedy z nimi się spotykasz. Człowiek może wydawać się dziwakiem ale porusza realne problemy z jakimi niebawem może ścierać się Europa. Zapamiętajcie sobie dzieciaki z baniami zasranymi jakimiś hippisowskimi ideami, że niebawem może dojść do tego że we własnym narodzie/mieście staniecie się mniejszością narodową - tak już jest w Berlinie.

Nie ma też co porównywać terroryzmu islamskiego do ETA czy IRA.... Zresztą... Czy słyszeliśmy ostatnio o jakichś atakach na taką skale na jaką dokonały ataków organizacje z islamem w tle?

Precz z brudasami i tyle.

[ Komentarz dodany przez: Cthulhu: 2010-05-12, 18:50 ]
1
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-12, 11:17 1
Zgłoś
Kadi 2010-05-12, 11:38 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Stachu Wichura 2010-05-12, 12:24
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-12, 14:03
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-12, 14:28
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-12, 14:59 1
Najbardziej mnie bawią te gimbusy-ateiści , co się nigdy nie zastanawiały na temat religii i innych wierzeń i tylko bluzgają na wierzących powtarzając już oklepane tekściki bo to jest w modzie. Szkoda tlenu dla takich osób(nie mam nic przeciwko myślącym ateistom , żeby nie było ) Co do tematu to po części muszę się zgodzić z panem profesorem. Przykładem jest chociażby Francja , gdzie Arabowie domagają się coraz więcej praw sami nic nie robiąc i tylko żerując na innych (oczywiście tutaj generalizuje) , albo takie Niemcy.Turcy już są w tym kraju tak bezczelni , że żądają nadawania nazw ulicom w dwóch językach. Co do ich wierzenia , to prawda jest taka , że prawie każda religia źle zinterpretowana będzie prowadzić do sporów. Nie można mówić , że terroryzm to tylko i wyłącznie domena islamu.Przecież przed terroryzmem islamskim był terroryzm chrześcijański(przykładem jest IRA) To USA chce , abyście tak myśleli ,bo w końcu łatwiej jest walczyć wrogiem przez wszystkich znienawidzonym.Amerykanie tylko potrzebowali wymówki jaką była "walka z terroryzmem" by przejąć ich rope. Można by mówić , że Chrześcijaństwo robiło dokładnie to samo , ale na Boga , TO BYŁO W Średniowieczu.Skoro akceptujecie islam w Polsce , to musicie się liczyć z tym , że wprowadzicie od nowa średniowiecze , bo właśnie na takim poziomie są ichnie(islamskie) poglądy.
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-12, 15:06 2
zastanówmy się czy chcemy u siebie więcej meczetów.

Zgłoś
konto usunięte 2010-05-12, 15:08
Zgłoś
dolarpl 2010-05-12, 15:36
Zgłoś
Tom'Ash 2010-05-12, 15:41
Zgłoś
Kadi 2010-05-12, 15:48
Uriz napisał/a:

Można by mówić , że Chrześcijaństwo robiło dokładnie to samo , ale na Boga , TO BYŁO W Średniowieczu.Skoro akceptujecie islam w Polsce , to musicie się liczyć z tym , że wprowadzicie od nowa średniowiecze , bo właśnie na takim poziomie są ichnie(islamskie) poglądy.

No cóż, inkwizycja trwała w zasadzie między początkiem XIII a początkiem XIX wieku, więc nie nazwałbym tego średniowieczem. Nie rozumiem oburzenia chrześcijan na "metody propagowania wiary" muzułmanów, skoro to właśnie dzięki analogicznym metodom w Polsce jest teraz 95%(?) chrześcijan zamiast pogan (do których mam duży szacunek). Jak już napisałem, łatwo się mówi o pokojowym szerzeniu wiary, skoro wcześniej przez prawie 1000 lat zdobyło się religijny monopol siłą.
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-12, 16:03
Kadi napisał/a:

No cóż, inkwizycja trwała w zasadzie między początkiem XIII a początkiem XIX wieku, więc nie nazwałbym tego średniowieczem.

A jak inaczej nazwać twierdzenia religijne , które nakazują walkę z 'niewiernymi' , która najczęściej kończy się śmiercią a za samo posiadanie biblii grozi chociażby śmierć?

Kadi napisał/a:

Jak już napisałem, łatwo się mówi o pokojowym szerzeniu wiary, skoro wcześniej przez prawie 1000 lat zdobyło się religijny monopol siłą.

Jest takie ładne powiedzenie "Człowiek mądry po fakcie"
Chrześcijanie przynajmniej wyciągnęli wnioski z takiego postępowania a Islam jest na tym samym poziomie , na którym było Chrześcijaństwo w średniowieczu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem