👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
54 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Pojeździłem trochę po świecie i liznąłem innych kultur. Byłem w Egipcie i, w odniesieniu do tego tematu, nasuwa mi się jeden wniosek; gdyby nie ropa to kraje muzułmańskie byłyby na poziome Zimbabwe. Oni mają strasznie autodestrukcyjną mentalność i wszystko wokół tego się kręci.
BTW. Zauważyliście że ludzie bardziej wykształceni, profesorowie, doktorzy, mają dziwne światopoglądy i w ogóle są dziwni (delikatnie mówiąc)?
BTW. Zauważyliście że ludzie bardziej wykształceni, profesorowie, doktorzy, mają dziwne światopoglądy i w ogóle są dziwni (delikatnie mówiąc)?
kebep bułka, kebap ciasto? sosem łagodnym ci ostlym??? KAAAARWA MAĆ!!!!!
Nie dość że to brudasy to jeszcze wyjątkowo "ROZRYWKOE" chłopaki... Bummmm
Nie dość że to brudasy to jeszcze wyjątkowo "ROZRYWKOE" chłopaki... Bummmm

Bardzo dobrze gada, precz z tymi brudasami... To jest jeden z niewielu pozytywnych aspektów życia w naszym kraju - żadko kiedy z nimi się spotykasz. Człowiek może wydawać się dziwakiem ale porusza realne problemy z jakimi niebawem może ścierać się Europa. Zapamiętajcie sobie dzieciaki z baniami zasranymi jakimiś hippisowskimi ideami, że niebawem może dojść do tego że we własnym narodzie/mieście staniecie się mniejszością narodową - tak już jest w Berlinie.
Nie ma też co porównywać terroryzmu islamskiego do ETA czy IRA.... Zresztą... Czy słyszeliśmy ostatnio o jakichś atakach na taką skale na jaką dokonały ataków organizacje z islamem w tle?
Precz z brudasami i tyle.
[ Komentarz dodany przez: Cthulhu: 2010-05-12, 18:50 ]
1
Nie ma też co porównywać terroryzmu islamskiego do ETA czy IRA.... Zresztą... Czy słyszeliśmy ostatnio o jakichś atakach na taką skale na jaką dokonały ataków organizacje z islamem w tle?
Precz z brudasami i tyle.
[ Komentarz dodany przez: Cthulhu: 2010-05-12, 18:50 ]
1

Najbardziej mnie bawią te gimbusy-ateiści , co się nigdy nie zastanawiały na temat religii i innych wierzeń i tylko bluzgają na wierzących powtarzając już oklepane tekściki bo to jest w modzie. Szkoda tlenu dla takich osób(nie mam nic przeciwko myślącym ateistom , żeby nie było ) Co do tematu to po części muszę się zgodzić z panem profesorem. Przykładem jest chociażby Francja , gdzie Arabowie domagają się coraz więcej praw sami nic nie robiąc i tylko żerując na innych (oczywiście tutaj generalizuje) , albo takie Niemcy.Turcy już są w tym kraju tak bezczelni , że żądają nadawania nazw ulicom w dwóch językach. Co do ich wierzenia , to prawda jest taka , że prawie każda religia źle zinterpretowana będzie prowadzić do sporów. Nie można mówić , że terroryzm to tylko i wyłącznie domena islamu.Przecież przed terroryzmem islamskim był terroryzm chrześcijański(przykładem jest IRA) To USA chce , abyście tak myśleli ,bo w końcu łatwiej jest walczyć wrogiem przez wszystkich znienawidzonym.Amerykanie tylko potrzebowali wymówki jaką była "walka z terroryzmem" by przejąć ich rope. Można by mówić , że Chrześcijaństwo robiło dokładnie to samo , ale na Boga , TO BYŁO W Średniowieczu.Skoro akceptujecie islam w Polsce , to musicie się liczyć z tym , że wprowadzicie od nowa średniowiecze , bo właśnie na takim poziomie są ichnie(islamskie) poglądy.

Uriz napisał/a:
Można by mówić , że Chrześcijaństwo robiło dokładnie to samo , ale na Boga , TO BYŁO W Średniowieczu.Skoro akceptujecie islam w Polsce , to musicie się liczyć z tym , że wprowadzicie od nowa średniowiecze , bo właśnie na takim poziomie są ichnie(islamskie) poglądy.
No cóż, inkwizycja trwała w zasadzie między początkiem XIII a początkiem XIX wieku, więc nie nazwałbym tego średniowieczem. Nie rozumiem oburzenia chrześcijan na "metody propagowania wiary" muzułmanów, skoro to właśnie dzięki analogicznym metodom w Polsce jest teraz 95%(?) chrześcijan zamiast pogan (do których mam duży szacunek). Jak już napisałem, łatwo się mówi o pokojowym szerzeniu wiary, skoro wcześniej przez prawie 1000 lat zdobyło się religijny monopol siłą.

Kadi napisał/a:
No cóż, inkwizycja trwała w zasadzie między początkiem XIII a początkiem XIX wieku, więc nie nazwałbym tego średniowieczem.
A jak inaczej nazwać twierdzenia religijne , które nakazują walkę z 'niewiernymi' , która najczęściej kończy się śmiercią a za samo posiadanie biblii grozi chociażby śmierć?
Kadi napisał/a:
Jak już napisałem, łatwo się mówi o pokojowym szerzeniu wiary, skoro wcześniej przez prawie 1000 lat zdobyło się religijny monopol siłą.
Jest takie ładne powiedzenie "Człowiek mądry po fakcie"
Chrześcijanie przynajmniej wyciągnęli wnioski z takiego postępowania a Islam jest na tym samym poziomie , na którym było Chrześcijaństwo w średniowieczu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie