W dobie ostatniego medialnego szału na temat inwigilacji oraz przypucowania się USA do systemu "PRISM" wklejam taką oto sympatyczną czarność.
Google > PRISM > [wybierz newsa ze strony odpowiadającej twojej opcji politycznej]
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie wiem czy ktoś z Was sadoli zastanawiał się o co tutaj tak naprawdę chodzi(w mojej ocenie). Bo nie wierze, że ryzykuje się takim bublem tylko po to, żeby kilka brodatych worków z mięsem nie rozerwało się za bardzo w jakiejś zatłoczonej metropolii... Dzienny obrót na akcjach samego aplla to jest jakieś 50mld złotych(dla porównania całe GPW koło 1mld dziennie). Chcę zobrazować skalę słowem wstępu. Wyobraźcie sobie ile warte są poufne informacje w korporacjach które teraz Pejsy i konkurencja może pod stołem kupić. Ile warte są plany patentowe dla konkurujących ze soba firm, czy nawet polityka cenowa. Ogromną kasę można też wyciągnąć w sex... oj to jest shopbiznesie. Pewnie część z Was oglądało serial "w garniturach". Ile pozwów może zostać ugranych dzięki tym informacją. Tutaj nawet nie chodzi o szukanie ludzi którzy mają to na sprzedaż. Wystarczy, że taki Bill usiądzie sobie z kawką, przejrzy i znajdzei coś ciekawego, a następnie dzwoni z ofertą nie do odrzucenia.
Przykładowo proponuje samsungowi nowy wstepny projekt iphona28. Jak myślicie ile może zapłacić CZEBOL(tak się mówi o takich dużych firmach u skośnych) która produkuje 20% pkb Korei? Myślę, że by starczyło na dwie flashki i nawet polokokte dużą.
2x@up
dla tych, którym nie chce się czytać powiem w skrócie:
napiszesz koledze na FB, że masz zamiar kupić jakiś konkretny telefon, to zaraz będą dzwonić z jego ofertą
w sumie to nie jest takie złe
konto usunięte
2013-06-11, 12:03
Swoją drogą, ciekawi mnie oburzenie Facebooka i Google na ten temat. Obie firmy wydały oficjalne zaprzeczenie ale "politykę prywatności" mającą na celu zlikwidowanie pseudonimów/nicków wprowadzili. Po co ? Na pewno nie dla kultury komentarzy
PS. Gość który to podobno udostępnił zaginął w Honkongu :p
konto usunięte
2013-06-11, 14:40
Ja zawsze twierdziłem, że użytkownicy takich gówien jak fb to zwykli idioci plus ludzie którzy dali się tym idiotom w to wciągnąć.
Ja swoją przygodę z takimi serwisami skończyłem na gronie. Teraz mam tylko twittera, ale to trochę inna para kaloszy.
konto usunięte
2013-06-11, 15:10
Tabernak napisał/a:
Ja zawsze twierdziłem, że użytkownicy takich gówien jak fb to zwykli idioci plus ludzie którzy dali się tym idiotom w to wciągnąć.
Ja swoją przygodę z takimi serwisami skończyłem na gronie. Teraz mam tylko twittera, ale to trochę inna para kaloszy.
To jesteś prawie tak zajebisty jak Radek Sikorski. A teraz leć zaćwierkać, że idziesz się wysrać, że masz jutro klasówkę, albo właśnie się wybierasz pooglądać gimnazjalistki w jakiejś galerii.
Wiedząc jak działa totalna inwigilacja musiał się spodziewać, że go wcześniej czy później znajdą.
Teraz liczy więc na to, że stając się osobą publiczną będzie lepiej chroniony.
Młyny już mielą. Niedługo okaże się, że Snowden jest:
- chińskim agentem (w końcu ukrywa się w Hong-Kongu!)
- przyjacielem islamiskich terrorystów
- gw🤬cicielem
- ktoś powie publiczności, jakie były jego PRAWDZIWE motywy
- a w końcu zostanie może nawet samobójcą
W międzyczasie drobne niespójności w jego materiałach będą nadymane, aby go zdyskredytować. A system jest po to, żeby nas chronić. Trzeba tylko ufać, że rząd US wie, co robi i krzywdzi tylko złych ludzi.
konto usunięte
2013-06-11, 19:24
konto usunięte
2013-06-11, 22:09