Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 3 minuty temu
BrunerOvned 2012-07-19, 0:08 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-19, 21:53 12
mina bezcenna
Zgłoś
Kapral Poproszek 2012-07-21, 21:28 14
Kolo miał farta w tej toyocie, babka własnym ciałem osłoniła mu furę.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-21, 21:50 25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-21, 22:15 3
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-21, 22:34 18
Zgłoś
pSTANLEY 2012-07-22, 0:25 1
@Slonx Radzę ci dobrze przestudiować przepisy dot. ruchu drogowego. Mieszkam w UK i żaden pieszy nie bierze tu na siebie odpowiedzialność... zresztą tak jest w większości krajów na świecie. Pieszy na drodze to wg prawa taka "święta krowa" i gdy tylko postawi nogę na jezdni kierujący pojazdem ma obowiązek go przepuścić. Nie pamiętam jak jest w Polsce ale w UK prawo nie przewiduje w ogóle opcji winy pieszego w wypadku potrącenia (poza miejscami w które piesi mają zakaz wstępu). Przewiduje natomiast możliwość uniewinnienia kierowcy w przypadku wtargnięcia pieszego na jezdnię. Ale ogólnie rzecz biorąc potrącając pieszego w UK ma się w większości przypadków delikatnie mówiąc przesrane
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-22, 1:15 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-22, 1:48
pSTANLEY, Nie studiowałem przepisów ruchu drogowego Wielkiej Brytanii, bo jeździłem tam ledwie przez parę miesięcy i znałem tylko te najpotrzebniejsze, jednak niemal w każdym miejscu na świecie, pieszy ma pierwszeństwo wyłącznie na przejściu dla pieszych i wtedy i tylko wtedy, kiedy się na nim znajduje, a nie kiedy przed nim czeka. Tak jest w Polsce, jak jest w Anglii, nie mam pojęcia, ale ludzie zachowują się tak, jakby właśnie tak było, bo przejechałem tam z 20 tysięcy i święte krowy widziałem tylko na przejściach z zebrą i takimi dwoma słupami z żółtymi migającymi światełkami. Ludzie szanują tam kierowców i co najważniejsze, swoje życie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-22, 1:52
Jumpix skąd wiesz że jest matka tego dziecka i do tego samotną ? Ty jej to dziecko robiłeś?
Zgłoś
Anders Breivik 2012-07-22, 13:33
Zgłoś
kcm 2012-07-22, 21:20
Zgłoś
pSTANLEY 2012-07-23, 9:50
@Slonx To potrąć kogokolwiek w UK, zobaczysz co powie ci Policja To że ludzie uważają zanim wejdą na ulicę (chociaż ja to widzę odwrotnie, większość ludzi w UK łazi jak święte krowy) to kwestia obawy przed utratą życia a nie poszanowania dla kierowców. Na tych pasach z dwoma migającymi lampkami chodzi o to że kierowca musi się tam zatrzymać nawet jeśli widzi pieszego na chodniku w pobliżu. Tak prawo w UK zakazuje pieszym włazić na ulicę jak popadnie ale jeśli już dojdzie do wypadku to w 99% przypadków obrywa się kierowcy. Jeśli widzisz pieszego który stawia stopę na jezdni masz zrobić wszystko żeby go nie przejechać, czyli jeśli wejdzie ci na drogę a ty masz możliwość wyhamować to masz to zrobić, inaczej będziesz winny, a że w UK niemal wszyscy stosują się do ograniczeń prędkości i policja wie jak dużo miejsca potrzebujesz do zatrzymania się to niemal zawsze obrywa kierujący Imo prawo drogowe w UK jest dużo lepsze niż w Polsce, jednak w Polsce brakuje nam jednej podstawowej rzeczy żeby je wprowadzić... sieci dróg Tutaj w UK pokonuję taką samą trasę jak w Polsce o połowę szybciej pomimo że nie przekraczam prędkości nawet o 5km/h, a w Polsce... każdy wie jak się tam jeździ...
Zgłoś
mrlewy 2012-07-25, 18:42
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem