👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Jeden mach = prędkość dźwięku, raczej wątpliwe aby osiągnięto tę prędkość
4hitch napisał/a:
Jeden mach = prędkość dźwięku, raczej wątpliwe aby osiągnięto tę prędkość
W czym problem?
SR 71 Blackbird oficjalnie prędkość max. ma 3,56 mach.
Koledze 4hitch chyba się pomyliło z prędkością światła. Zrozumcie. Sobota wieczór...

czy mi się wydaje, czy w trzeciej sekundzie szyby w budynku na dole rozpiździło?

Kiedyś byłem na pokazach lotniczych w UK, jedną z atrakcji był niski przelot Typhoona, sonic boom jest odczuwalny całym ciałem, niesamowite uczucie

Mach nie jest jednostką, a stosunkiem prędkości, więc nie ma czegoś takiego jak "1 macha" tylko Mach 1 (Mach jeden).
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie