Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:58
Zabytkowy, 113-letni drewniany kościół, któremu grozi osiadanie gruntu, zostanie przeniesiony w całości, w 5-kilometrowej trasie. Ogromna czerwona konstrukcja z 1912 r. w Kirunie, na północy Szwecji została podniesiona na gigantycznych platformach.INFO

Zgłoś
JoSeed 2025-08-23, 16:24 2
Samo przygotowanie drogi trwało 7 lat, m.in.
wyburzano mosty i poszerzano drogi
Zgłoś
Piterus 2025-08-23, 16:28 12
Słyszałem o przenoszeniu księży do innej parafii ale żeby przenosić całą parafię.... Chryste Panie, co tam się musiało dziać 😰
Zgłoś
BambiPMT 2025-08-23, 20:46
Piterus napisał/a:

Słyszałem o przenoszeniu księży do innej parafii ale żeby przenosić całą parafię.... Chryste Panie, co tam się musiało dziać 😰

Jak to Szwecja to pewnie przenoszą, żeby go w meczet zamienić.
Zgłoś
majeńka 2025-08-24, 2:06 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Demoniszcze 2025-08-24, 10:23
Ciekawe gdzie wywiozą ten kościół z Dąbrowy Górniczej?
Zgłoś
mynameisgod 2025-08-24, 13:12 3
Kościół daje „światło” tylko wtedy, gdy płonie.
Zgłoś
Aaltonen 2025-08-26, 8:04
W Polsce nie będzie normalnie póki ostatnia cegła z ostatniego kościoła nie spadnie na łeb ostatniego klechy.
Zgłoś
Bestia_z_cricolandu 2025-08-26, 8:12 1
Musiał być naprawdę ważnym i dobrym pedofilem że przenieśli go z całym kościołem.
Zgłoś
UrlichUrwich 2025-08-26, 18:39
Oznaczenie START i META miałoby większy sens, gdyby na tej trasie ścigały się co najmniej 2 Kościoły.
Zgłoś
Traba 2025-08-30, 21:53
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Heliar 2025-08-30, 22:40
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem