Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Przeszczep świńskiego serca
suborg • 2022-01-11, 22:45
Po raz pierwszy lekarze w Stanach Zjednoczonych z powodzeniem przeszczepili serce genetycznie zmodyfikowanej świni człowiekowi.

ukryta treść
Operacja trwała osiem godzin. Według lekarzy pacjent czuje się dobrze: jest podłączony do maszyny serce-płucnej, pierwsze 48 godzin po przeszczepie minęło bez incydentów, a przeszczepione serce już wykonuje swoją pracę "Stwórz nadgarstek, wywórz ciśnienie - to jest jego sercem. To działa i wygląda dobrze”, powiedział kierownik programu centrum transplantacji serca, który przeprowadził operację.
Pacjent zgodził się na eksperymentalną operację, gdyż była to jego jedyna szansa na życie: ze względu na powagę diagnozy nie mógł upomnieć się o serce dawcy człowieka (nie jest określone na co dokładnie chorował Bennett). „Były dwie opcje: umrzeć lub spróbować tego przeszczepu”, powiedział mężczyzna.
Zgłoś
baronturbina 2022-01-11, 22:50 3
A tu info z er em ef ef em.
rmf24.pl/fakty/swiat/newsamp-usa-udany-przeszczep-swinskiego-serca-u-c...
Zgłoś
Józwa 2022-01-11, 22:54 52
No ok, ale kiedy pierwsze serce człowieka dostanie świnia? Prezes już ma swoje lata...
Zgłoś
baronturbina 2022-01-11, 23:05
Józwa napisał/a:

No ok, ale kiedy pierwsze serce człowieka dostanie świnia? Prezes już ma swoje lata...

Z reguły mniejsze świni jest na stole. Chciał byś ojebac pierwiastek prezesa z takiego prosiaczka? Haha
Zgłoś
radek225 2022-01-11, 23:22 5
Jest dla Ciebie nadzieja Suborg - jeszcze trochę i będziesz mógł zostać biorcą mózgu świni modyfikowanej genetycznie. W końcu ustaną te pedalskie i gówniane wrzuty na hardzie.

podpis użytkownika

"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf Hitler
Zgłoś
lakiluki 2022-01-11, 23:38
To jest przyszłość, wszystkie "wyznania" świata wyp🤬alać od nauki. To samo z IVF !
Zgłoś
jozue 2022-01-11, 23:46 3
przecież serce świni ma inne parametry niż ludzkie, to c🤬ja prawda jest że ma podobne świnia organy do człowieka, są pewne drobne niuanse tego typu że to lata świetlne różnicy są w rzeczywistości, pewnie maszyna za niego pompuje bardziej i umrze jak odłączą go. Miałem 5 z biologi w podstawówce wiem co muwie
Zgłoś
LaChupacabra 2022-01-12, 0:02 11
Zgłoś
jacek44 2022-01-12, 0:23 1
Czy to oznacza, że ta genetycznie modyfikowana świnia nie żyje? Prokop się zapłacze.
Zgłoś
Mgmacius 2022-01-12, 0:25
A potem będzie zdz🤬ko jak kolejna fajna choroba przejdzie na ludzi. Ale co tam…
Zgłoś
plastic 2022-01-12, 0:39 14
tutaj zdjęcie tej świni:

jozue napisał/a:

przecież serce świni ma inne parametry niż ludzkie, to c🤬ja prawda jest że ma podobne świnia organy do człowieka, są pewne drobne niuanse tego typu że to lata świetlne różnicy są w rzeczywistości, pewnie maszyna za niego pompuje bardziej i umrze jak odłączą go. Miałem 5 z biologi w podstawówce wiem co muwie

ja ci wieże...
Zgłoś
Tryper 2022-01-12, 3:39
A c🤬ja też przeszczepią od świni?

podpis użytkownika

Zawsze stoi.
Zgłoś
pro_avenger 2022-01-12, 6:27 2
Większość polityków jest już po tym zabiegu.
Zgłoś
7wporzondku 2022-01-12, 6:42 3
jozue napisał/a:

Jak miałeś pione to szacunek i tez ci wieze
Zgłoś
deMiguel 2022-01-12, 7:39 3
Jestem zdziwiony, że jeszcze nikt tego tu nie wrzucił XD
3:56
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie