Efekt przyduchy w Wiśle.
Przyducha – znaczne zmniejszenie ilości tlenu rozpuszczonego w wodzie zbiornika wodnego lub jego części. W skrajnym przypadku może prowadzić do masowego wymierania zamieszkujących go organizmów korzystających z tlenu, (m.in. tzw. śnięcie ryb).
Inaczej mówiąc ryb było za dużo, a za mało tlenu. Lód odciął ryby od powietrza i się podusiły.
Zarypane z twarzoksiążki.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Należy je wyciągnąć i sprzedać.
Zastanawiałem się co myślą sobie ludzie, którzy swoją postawą zwiększają statystyki ofiar, beztrosko krocząc sobie po popękanej tafli lodu, na otwartym zbiorniku wodnym u schyłku zimy. A oni podziwiają martwą faunę...
...Najpierw z góry, później od spodu.
konto usunięte
2018-03-06, 22:43
Niedaleko mojego domu w małym jeziorku znowu znaleźli 2 trupy. Drugi raz w ciągu 2 miesięcy.
Natura sama reguluje ilość ryb w wodzie. Kiedyś i ludzie też będą mieli swoją przyduchę.
No faktycznie, jak ci ludzie wpadną do wody po kostki, to umrą na miejscu
@banerr śnięte ryby nie nadają się do jedzenia, nawet w lodowatej wodzie
konto usunięte
2018-03-07, 4:11
gustav665 napisał/a:
@banerr śnięte ryby nie nadają się do jedzenia, nawet w lodowatej wodzie
A czy on chce je samemu jeść? on chce je sprzedać a to czy ktoś kto to kupi zje tą rybę to nie jego sprawa, ten kto sprzedaje martwą rybę nie każe kupującemu jej jeść, on tylko sprzedaje.
konto usunięte
2018-03-07, 11:43
Argeusz napisał/a:
Niedaleko mojego domu w małym jeziorku znowu znaleźli 2 trupy. Drugi raz w ciągu 2 miesięcy.
Nie mów że nie miałeś z tym nic wspólnego.
Bagiety już do ciebie jadą.
Argeusz napisał/a:
Musisz lepiej ukrywać ciała
konto usunięte
2018-03-07, 13:42
@up Niedaleko mojego domu w sławojce znaleźli posilającego się Abraxusa. Drugi raz w ciągu 2 miesięcy.
konto usunięte
2018-03-07, 13:54
krasnal_hałabała napisał/a:
A czy on chce je samemu jeść? on chce je sprzedać a to czy ktoś kto to kupi zje tą rybę to nie jego sprawa, ten kto sprzedaje martwą rybę nie każe kupującemu jej jeść, on tylko sprzedaje.
złote myśli Mirka handlarza.
Czyli jednak da się utopić rybę.