Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
przygody z wyrzucaniem śmieci
nelbox • 2014-08-02, 16:19
Nie wiem co mi strzeliło do głowy wyrzucać śmieci o 2:30 nad ranem. Tym bardziej nie rozumiem po co wziąłem ze sobą telefon. Tak jakby miały do mnie nagle zacząć wydzwaniać laski z żądaniem natychmiastowego seksu.

Ale już kompletną zagadką pozostaje dla mnie, dlaczego wyrzuciłem mój nowy telefon wraz ze śmieciami. Ogromny pojemnik na śmieci wypełniony rzygowinami i innymi smakołykami był kompletnie nieoświetlony, dlatego musiałem iść do domu po latarkę.

Wracam po chwili i nie wierzę temu co widzę! No po prostu nie wierzę. Nie było mnie jakieś 12 sekund a przy śmietniku stoi już „poszukiwacz skarbów” z moim telefonem i łypie na mnie swoją kolorową gębą. No jakby, k🤬a, wiedział że w nocy z 1-go na 2-go sierpnia 2014 roku o godzinie 2:34 ktoś w tym miejscu wyrzuci nowiutkiego smartfona do kosza.

Powiedziałem mu, żeby mi oddał moją własność, będąc zarazem przekonany w przyjaznej naturze tych ekosegregatorzystów. Tym bardziej ze zdziwieniem przyjąłem jego odpowiedź odmowną: „Poc🤬jało cię!”. No w tym momencie faktycznie trochę mnie poc🤬jało cokolwiek by to nie oznaczało. Ruszam w jego stronę w celu odzyskania własności, a koleś wyciąga nóż i krzyczy z całej siły „C🤬J, C🤬J, C🤬J, C🤬J!” jakby to było jakieś magiczne zaklęcie.

Wiedziałem, że w normalnych warunkach nic mi nie zrobi, no ale że świeciliśmy sobie latarkami po oczach, to różnie mogłoby się skończyć.

Odruchowo zacząłem szukać jakiejś broni po kieszeniach i jedynie co namacałem, to pięciozłotówkę. No i mówię mu, że odkupie od niego mój telefon za 5 złotych i rozejdziemy się w zgodzie. Ku mojemu zdumieniu koleś się zgodził od razu, oddał mi telefon, ładnie podziękował i powiedział "przepraszam"! Od tak.

Dalej nie ogarniam tego, co się stało. Czy to oznacza, że on był gotów mnie zarżnąć za 5 PLN?? No chyba że po prostu nie lubi Samsungów.
Zgłoś
neptunik66 2014-08-02, 18:18 15
poj🤬y nawyk brania telefonu nawet idąc ze śmieciami! Tez taki mam
Zgłoś
wowka01 2014-08-02, 18:24 30
"od tak" ---> ot tak
Zgłoś
Daedra 2014-08-02, 18:35 2
Fake jak c🤬j.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-08-02, 19:33 3
2:30 nad ranem? Chyba 2:30 w nocy. Gdzie Ty masz rano, człowieku!
Zgłoś
Precz_z_Preczem 2014-08-02, 19:50
Odpowiedź jest k🤬a banalnie prosta:
Koleś chciał szybko nachlać, albo przyj🤬 kleju (co akurat o 2:30 w nocy mniej prawdopodobne).
Zgłoś
matik60 2014-08-02, 20:19 2
Ta historia była tak posrana, że aż śmieszna. Piwko.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-08-02, 20:21 18
C🤬j, nie przygoda. Najlepiej, jak mówisz dziewczynie, że idziesz wyrzucić śmieci, a wracasz 5 godzin później, totalnie nawalony
Zgłoś
Konto usunięte 2014-08-02, 20:25 2
Stary jeszcze raz sorry. Po prostu naj🤬iśmy się wczoraj z kolegami i gdy już szedłem do domu do mi się rzygać zachciało, a że nie będę rzygał na trawę to rzygłem do kosza. No i wtedy zobaczyłem jakiś fajny telefon, który działał, a że nikogo nie było w pobliżu, to postanowiłem sobie wziąć, bo jak to mawiają "znalezione, nie kradzione"... I wtedy przylazłeś ty, świecąc mi jak debil po oczach. Jako, że byłem kurewsko wstawiony, myślałem, że psy mnie chcą zgarnąć, coś słyszałem o poddawaniu się i spanikowałem... Nóż wyciągnąłem, gdyż panicznie boję się iść do więzienia, a myślałem, że chcesz mnie zwinąć. To "c🤬j, c🤬j, c🤬j, c🤬j" miało znaczyć, że nie dostaniecie mnie. Niestety jak pewnie wiesz, człowiek ma czasami trudności z logicznym złożeniem zdań po alkoholu... Jednak, gdy zobaczyłem, że coś wyciągasz, a jako, że jestem cholernym kolekcjonerem pięciozłotówek, to od razu wymieniłem się za coś, co chciałeś. Wiem k🤬a zj🤬em... Ale byłem naj🤬y...
Zgłoś
zairland 2014-08-02, 20:34 1
@Up: tak zj🤬eś. Początek słaby, środek rozkręcał się nawet nawet i zj🤬eś zakończenie. "A jako, że jestem cholernym kolekcjonerem pięciozłotówek, to od razu wymieniłem się za coś, co chciałeś. Wiem k🤬a zj🤬em... ", nie mogłeś napisać że zbierałeś na piwko, lekarstwo na kaca?
Nie, nie jestem ekspertem polonistą, a mój komentarz zawiera uwiecznienie subiektywnego odczucia.

podpis użytkownika

Jak w Zairze zarządzanym przez talibów, i tak dzień za dniem...
Zgłoś
Rosomak 2014-08-02, 20:35 3
A na koniec śmieciowy ludek wyszedł z pojemnika i zaczął klaskać...
Zgłoś
Avio84 2014-08-02, 20:51 2
Musisz mieć gówniany telefon, że za 5 zł go kupiłeś. Nie wstyd ci nosić coś takiego?
Zgłoś
Nemayu 2014-08-02, 20:57 1
Avio84, a tobie nie wstyd przed matką?
Zgłoś
Radbug 2014-08-02, 21:10
@Avio84

pewnie właśnie dlatego go najpierw wyj🤬 do kosza,a potem się rozmyślił
Zgłoś
dumad 2014-08-02, 21:26
dam piwko za to że masz szajsunga a nie tego supermodnego o nieludzkich siłach, na widok którego laski myślą ze jest się super zajebistym gościem - ajfona!

podpis użytkownika

Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie