herbalix napisał/a:
za to ja na po nauczyłem się bandażować. i myślę, że prędzej mi się to przyda niż rozkładanie i składanie karabinu na czas.
Chodzi o to żeby człowiek nie bał się broni. Dzisiaj ludzie jak ją zobaczą to już mają posrane gacie bo przecież każdy z bronią to morderca. W razie potrzeby należy wiedzieć z czego się składa, jak się trzyma i ile waży. Widać na filmie, że to tylko kolejny etap nauki.

msnrc napisał/a:
My tylko cisnęliśmy i dmuchaliśmy manekina, ale za to do dzisiaj pamiętam jak udzielić pierwszej pomocy![]()
u mnie nawet manekina nie było...
za to było, jak uratować się po wybuchu wulkanu.
JAK W POLSCE ŻADEN NIE JEST AKTYWNY........
Słąbe szkoły mieliście. W mojej na PO byliśmy 2 razy na poligonie, rozkładaliśmy i składaliśmy karabiny, miałem okazję nawet pobawić się działkiem od Rosomaka.

Conalingus napisał/a:
MS z tłumikiem k🤬a? czy to taki długi osłabiacz odrzutu...
AKS74 a to jest tłumik płomienia
tiaaaa
pamietam w technikum na PO perz k🤬a wyrywaliśmy na strzelnicy
pamietam w technikum na PO perz k🤬a wyrywaliśmy na strzelnicy
podpis użytkownika
jebniesz się w łeb pilnikiem - boli, nie jebniesz - nuda, ot paradoks
Ja to pewnie p🤬lił bym się z tym 10 lat a i tak pewnie bym coś rozj🤬

podpis użytkownika

bogus32pl napisał/a:
W szkole powinny być tylko dwa podstawowe przedmioty, P.O. i historia by wiedzieć jak i do kogo strzelać.
Szacunek dla nich oraz zazdrość z mojej strony.
I jeszcze język polski, by wiedzieć jak pisze się skrótowce.
podpis użytkownika
I don't break bricks, I'm not MarioBut I'm still oldschool, like Atari, yo!

Do tych rosyjskich dupek na pewno będą strzelać (na tfasz) przy polskich drogach
Ostatnio strzelałem z AKacza na strzelnicy w Chorzowie, fajnie lata.
Generalnie polecam każdemu to miejsce, jeden z większych arsenałów w Polsce.
Generalnie polecam każdemu to miejsce, jeden z większych arsenałów w Polsce.
bogus32pl napisał/a:
W szkole powinny być tylko dwa podstawowe przedmioty, P.O. i historia by wiedzieć jak i do kogo strzelać.
Szacunek dla nich oraz zazdrość z mojej strony.
i matma, zeby odroznic ludzi ktorym mozna dac bron od debili.
Jak już pojechaliście mnie i czujecie się lepiej to moim zdaniem, lepiej mieć problem z pisownia niż z obroną własną.
Po drugie piszecie że gdyby nie szkoła to by mnie Tusk sprzedał, z tego co widzę sprzedał nawet was, już dawno, razem ze mną. Więc nie mów mi że szkoła i to co Ci w niej mówią rozszerza twoje horyzonty, bo to po prostu śmieszne.
Po drugie piszecie że gdyby nie szkoła to by mnie Tusk sprzedał, z tego co widzę sprzedał nawet was, już dawno, razem ze mną. Więc nie mów mi że szkoła i to co Ci w niej mówią rozszerza twoje horyzonty, bo to po prostu śmieszne.
podpis użytkownika
"Poddamy wojnę, żeby wygrać bitwę!" - K.Bomba
CzepAK napisał/a:
AKS74 a to jest tłumik płomienia
No i o to chodziło, podziękował...