Do 200km/h - taką prędkość osiąga AirBike. Twórcą pojazdu jest Polak, Tomasz Patan, zalożycielu firmy Volonaut. To nie jest AI. Pojazd lata wykorzystując mikro silniki odrzutowe
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:24
Żadna nowość. W 1983, gdy powrócił Jedi, pełno takich gówien latało po lesie. Nic tylko hałas i szkody w drzewostanie.
xdrt napisał/a:
latał takim w NASA
Są tez odrzutowe plecaki - lepszy balans, ale fizyki nie przeskoczysz - max 10 minut lotu. I z tego powodu raczej nikt komercyjnie by nie próbował tego budować.
Takich wynalazków jest sporo. W praktyce nieużywalne, ale chodzi o wyciągnięcia kasy od inwestorów. Ten pewnie lata maksymalnie przez 5 minut.
Patan to mistrz w wyciąganiu pieniędzy od naiwnych inwestorów. Produkuje ładne filmiki ze swoimi wynalazkami, które w praktyce nie nadają się do użytku z wielu względów.
Jakie to zgrabne w porównaniu z zachodnimi pomysłami na taki transport.
[ Dodano: 2025-05-20, 18:39 ]
Tak sobie pomyślałem, że na Manhattanie w 2001 roku na pniu sprzedano by 2606 sztuk.
[ Dodano: 2025-05-20, 18:39 ]
zn506 napisał/a:
Są tez odrzutowe plecaki - lepszy balans, ale fizyki nie przeskoczysz - max 10 minut lotu. I z tego powodu raczej nikt komercyjnie by nie próbował tego budować.
Tak sobie pomyślałem, że na Manhattanie w 2001 roku na pniu sprzedano by 2606 sztuk.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie