kolejna wizja przyszłości
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu
Pietras , jeszcze trochę ponad 30 lat temu myślano że na świecie za kilkadziesiąt lat będzie tylko kilka komputerów i wystarczą, Bill Gates twierdził że nigdy nie będzie potrzeba więcej niż 640 kb pamięci ram a w ciągu około 50 lat od pierwszego silnikowego lotu samolotem człowiek poleciał w kosmos. Co do uprzedzenia do Ruskich i ich wizji przyszłości to polecam lekturę książek braci Strugackich, dla niewtajemniczonych to na podstawie jednej z ich książek powstała gra Stalker , która jest tylko marnym cieniem świata który opisali :p
Mojoo, Mamy pierwszego eksperta
@up, czy ja wiem czy utopijne? Inwigilacja ze wszystkich stron, zero prywatności? Ja bym tego utopią nie nazwał
@up, czy ja wiem czy utopijne? Inwigilacja ze wszystkich stron, zero prywatności? Ja bym tego utopią nie nazwał
Podziękuję. To co jest przedstawione w filmie to po prostu hodowla osobników homo sapiens w celu uzyskania określonych korzyści.
8:25 "w tej wojnie najlepsi będą gracze i programiści" - jest dla mnie szansa! a mówili że bezużytecznie spędzam czas przy kompie
Tak jak wspomniał ktoś wyżej, ludzie nie pozwolą sobie na kompletną kontrolę nad własnymi marzeniami, pragnieniami czy poglądami. Nie ma co brać takich bredni pod uwagę, chociaż coś z tego na pewno będzie miało miejsce w przyszłości. Ale ja, jak i wielu użytkowników tego serwisu będzie już wąchało kwiatki od spodu, także nie macie co się martwić
Hm, w sumie już dawno jest ból dupy o to, że "za moich czasów" dzieciaki bawiły się na trzepaku, a teraz podwórka są puste, bo już kilkulatkowie dają się wciągać w gry komputerowe. Od małego żyją w wirtualnym świecie. Nie widać żadnych analogii? Naprawdę myślicie, że ktoś da nam wybór jak mamy żyć? Nikt ludzi nie będzie pytał, a ludzie nawet nie będą świadomi, że coś się zmienia, co widać po użytkownikach, którzy tak się na tą animację oburzają.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie