Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-12-02, 14:29 11
Sam se żyj w takiej nirwanie, ruski fanatyku szmatriksów.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-02, 21:21 28
Pietras , jeszcze trochę ponad 30 lat temu myślano że na świecie za kilkadziesiąt lat będzie tylko kilka komputerów i wystarczą, Bill Gates twierdził że nigdy nie będzie potrzeba więcej niż 640 kb pamięci ram a w ciągu około 50 lat od pierwszego silnikowego lotu samolotem człowiek poleciał w kosmos. Co do uprzedzenia do Ruskich i ich wizji przyszłości to polecam lekturę książek braci Strugackich, dla niewtajemniczonych to na podstawie jednej z ich książek powstała gra Stalker , która jest tylko marnym cieniem świata który opisali :p
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 11:45 3
@pietras_ja Uwierz ze taki świat jest możliwy
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 16:14 10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
andrewerty 2013-12-03, 16:21 12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 16:22 6
Mojoo, Mamy pierwszego eksperta

@up, czy ja wiem czy utopijne? Inwigilacja ze wszystkich stron, zero prywatności? Ja bym tego utopią nie nazwał
Zgłoś
fiszer 2013-12-03, 16:28 5
Podziękuję. To co jest przedstawione w filmie to po prostu hodowla osobników homo sapiens w celu uzyskania określonych korzyści.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 16:31 3
Zgłoś
ptaq1987 2013-12-03, 16:33 5
8:25 "w tej wojnie najlepsi będą gracze i programiści" - jest dla mnie szansa! a mówili że bezużytecznie spędzam czas przy kompie
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 16:50 8

Tak jak wspomniał ktoś wyżej, ludzie nie pozwolą sobie na kompletną kontrolę nad własnymi marzeniami, pragnieniami czy poglądami. Nie ma co brać takich bredni pod uwagę, chociaż coś z tego na pewno będzie miało miejsce w przyszłości. Ale ja, jak i wielu użytkowników tego serwisu będzie już wąchało kwiatki od spodu, także nie macie co się martwić
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 16:54 23
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 17:03 23
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-03, 17:23 6
Hm, w sumie już dawno jest ból dupy o to, że "za moich czasów" dzieciaki bawiły się na trzepaku, a teraz podwórka są puste, bo już kilkulatkowie dają się wciągać w gry komputerowe. Od małego żyją w wirtualnym świecie. Nie widać żadnych analogii? Naprawdę myślicie, że ktoś da nam wybór jak mamy żyć? Nikt ludzi nie będzie pytał, a ludzie nawet nie będą świadomi, że coś się zmienia, co widać po użytkownikach, którzy tak się na tą animację oburzają.
Zgłoś
Dickk 2013-12-03, 17:39
@bachelorette;
nie rozumiesz, ta wizja to faktycznie utopia, wystarczy pomyśleć o większości ograniczeń, ale pomyśleć o nich racjonalnie i sensownie. Oczywiście, że przyszłość mieni się w gównianych barwach kontroli i robienia z ludzi debili, od urodzenia wpychania ich w system, tak jak to jest w przypadku chrztu w KRK. Dziecko w dniach narodzin będzie stemplowane, a pod skórę będzie wszczepiany czip, coby dziecko nie miało możliwości wąchać kwiatków, lub wysrać się, bez uprzedzenia o tym odpowiednich organów w przyszłości. Nie widzisz analogii? Człowiek ma swoje granice, a to, co jest opisane w animacji, jest niemożliwe. Dlaczego? Zbyt wielu ludzi kocha życie. Takie, jakim jest - naturalne, czasem niesprawiedliwe, losowe, z nutką niebezpieczeństwa. Nawet kontrolowane, głupie, ale nie takie "sztuczne". Jak to mawiał Hicks:
"Don't worry, don't be afraid, ever, because this is just a ride."
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem