👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:31
🔥
Ruska technologia śmigłowa
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ekoz🤬by go zaprowadzą do sądu za niszczenie stanowisk lęgowych ptaków i panele słoneczne nic mu nie pomogą...
Polecę klasykiem: "Co wam bogole te ptaszki przeszkadzają... Jak to jest, że bogaci przedsiębiorcy budują się tylko na terenach lęgowych bekasa... Dobra... Do paki z nim..."

@up Ja jeszcze pamiętam, jak się strzelało z soli do wróbli.

panele z dofinansowania? Jak nie to strzał w kolano. Bardziej się opłaca takie pieniądze przepic.
poligon6 napisał/a:
Pełno tego było, teraz tylko napomkne ze wszystkie ptaki w Polsce sa pod ochroną. Za odstrzał szpaka czy wróbla sa surowe kary . Co zrozumiałe, ptaki rozmnażają się na wolności i sa trzebione przez pchlarze i sierściuchy. W Australii dzikie, bezpańskie, luźno latające, psy i koty odpie**ala się na miejscu. I tak powinno byc w Polsce. Kiedys robili to mysliwi, ale zlecialo się pełno miłosników piesków i kotków i mysliwi nie chcą mieć problemów.
Nie wszystkie ptaki są pod ochroną .Przecież poluje się na dzikie kaczki, gęsi, bażanty...

Tradyt napisał/a:
Nie wszystkie ptaki są pod ochroną .Przecież poluje się na dzikie kaczki, gęsi, bażanty...
Nie wiem jak teraz jest, ale ogólnie jest presja by sie wycofać z polowań na dzikie ptactwo. To nie dzik którgo dokarmisz i się rozmnoży. Ptactwo wymiera na potegę, Redukcja populacji ptactwa jest bez sensu niech strezlaja do dzików i bobrów.
jakis1typek napisał/a:
panele z dofinansowania? Jak nie to strzał w kolano. Bardziej się opłaca takie pieniądze przepic.
Od tego roku można to odliczać od podatku, więc i tak na chlanie będzie

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie