Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Konto usunięte 2018-11-08, 19:38 11
Piękno i beztroska sama w sobie
Zgłoś
camson 2018-11-08, 19:41 4
"Kiedy strzelasz w górę, te kule tu spadną, w ogóle
nie lecą w kosmos, niektóre życie ukradną"
Zgłoś
normale 2018-11-08, 22:11 3
@up spadną i co najwyżej jakiejś kozie wpadnie do paszy przez co straci zęby, przez co mogą wynaleźć nowe zastosowanie takiej kozy, przez co może być więcej filmików na sadolu...
Zgłoś
Konto usunięte 2018-11-08, 23:14 13
J🤬y amator. Jak miałem 9 lat to po trzy razy się odbijało
Zgłoś
Dr0mg 2018-11-09, 0:05
mi tam smugaczami udało się podpalić Biedrusko :V
Zgłoś
Konto usunięte 2018-11-09, 0:07 1
Dr0mg, smugaczami czy smugowo-zapalającymi?
Zgłoś
skywalker75 2018-11-09, 10:30 1
i weź tu zabij teraz jakiegoś nurka

podpis użytkownika

czarna fortuna
Zgłoś
Dr0mg 2018-11-09, 11:37 1
@Tilg_die_Schmach w smugaczu zamiast rdzenia stalowego masz wałek z fosforu, sam pocisk jest lżejszy więc łatwo rykoszetuje co widać na filmie lub strzelaniach nocnych jak odbija od tarcz. często widać jak utknie np w nasypie czy przeszkodzie i się jara w moim przypadku przekoziołkował z nasypu w suchą wiosenną trawę i pożar gotowy
ps nie spotkałem się z amunicją smugowo zapalającą , bo takowej nie ma a różnice pomiędzy t45 a Z jest taka że t45 ma lakierowany spód i zapala się już w lufie a zapalający po trafieniu w cel
Zgłoś
charakternik 2018-11-09, 11:41
Dr0mg napisał/a:

mi tam smugaczami udało się podpalić Biedrusko :V

Podpaliłem smugaczami auto na Wędrzynie. (szrot z parkingu policyjnego odwieziony później na COZ)
Zgłoś
Konto usunięte 2018-11-09, 20:21
Cytat:

@Tilg_die_Schmach w smugaczu zamiast rdzenia stalowego masz wałek z fosforu, sam pocisk jest lżejszy więc łatwo rykoszetuje co widać na filmie lub strzelaniach nocnych jak odbija od tarcz. często widać jak utknie np w nasypie czy przeszkodzie i się jara w moim przypadku przekoziołkował z nasypu w suchą wiosenną trawę i pożar gotowy
ps nie spotkałem się z amunicją smugowo zapalającą , bo takowej nie ma a różnice pomiędzy t45 a Z jest taka że t45 ma lakierowany spód i zapala się już w lufie a zapalający po trafieniu w cel

Wiem jak działa smugacz, ale często czas wypalenia fosforu jest zbyt krótki, żeby coś podpalił (chociaż czasem, nie przeczę, może się udać).

Może i nie wojskowa amunicja ale proszę, .45 ACP zapalająco - smugowa

Zresztą Niemcy na pewno uzywali do lotniczych działek MG 151/20 amunicji zapalająco-smugowej (a dokładnie wysoko wybuchowej zapalająco - smugowej czyli Brandsprenggranatpatrone 151 mit L'spur ohne Zerleger ) kalibru 20 mm.

Powiesz pewnie, ze to już artyleria... To ja spróbuje z MG 131 kalibru 13 mm (też lotniczy). No wiec tam też stosowano pociski HEI-T w naboju 13x82 mm

To powiesz pewnie że stosowano to tylko w broni lotniczej, to ja powiem że Amerykanie stosowali/stosują do wkm M2 pociski M20 API-T (przeciwpancerne zapalająco - smugowe).

Sadol uczy, sadol bawi?
Zgłoś