Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-24, 18:09 3
Miliony komentarzy, żadnego źródła.....
Zgłoś
Bociek 2014-01-24, 18:12 1
ja znalazłem takie info
polish.ruvr.ru/2014_01_24/Rosja-nie-miesza-sie-w-sytuacje-na-Ukrainie/
Zgłoś
gonzu96 2014-01-24, 18:15 10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ulifont 2014-01-24, 18:18 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
furak151 2014-01-24, 18:21 1
Zgłoś
azerbejdzanification 2014-01-24, 18:23
Putin wysyła na Ukrainę czołgi, UE misje dyplomatyczną, ot cała potęga naszej Unii...
Zgłoś
POPISowyNumer 2014-01-24, 18:26 4
@ gonzu Polacy Ukraińców, Ukraincy Polaków, u każdych z nas trafiały się z🤬by myślące że czystka etniczna i mordy to lekarstwo na wszystko. Nie można podać sobie ręki ponad podziałami?
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 18:29
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 18:30 1
Prosiłbym o link do tego komunikatu, bo nie widzę go nigdzie w sieci Pozdrawiam autora
Zgłoś
fender123 2014-01-24, 18:30
Zgłoś
Blusiek 2014-01-24, 18:31 1
Rosyjska Misja Pokojowa na Ukrainie ;P
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 18:33 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 18:33 1
Noirutnec napisał/a:

Cytat:

Przewiduję przyszłość.

Będzie tak jak w 1981 w Polsce. Rosyjskie dywizje będą stacjonowały przy granicy i wtedy rząd Ukrainy będzie miał takie same opcje jak nasz rząd polski w tamtych latach.

Opcja pierwsza : Umożliwienie rządowi ukraińskiemu by ten rozprawił się ze zwolennikami przystąpienia do UE, a opcja druga
to umożliwienie rządowi rosyjskiemu wkroczenie na Ukrainę i rozprawienie się bardziej krwawo z tymi samymi ludźmi.

U nas nie doszło do "AŻ TAKIEGO" przelewu krwi, ponieważ ustanowiony został stan wojenny.
Czy była to dobra decyzja naszego generała? Można się spierać, różne źródła donoszą, że Rosjanie byli ciągle przygotowani na wkroczenie do Polski, a jeżeli by wkroczyli? Myślę, że nie dałoby się uniknąć wielkiego rozlewu krwi.

Co do samego Janukowycza. Nie dopuści do tego by Ukraina dołączyła do UE i chwała mu za to, jednak za paredziesiąt lat Rosja może włączyć Ukrainę do swego państwa, a wtedy nie będzie tak miło.

Według moich różnych źródeł, Rosja, mimo usilnych próśb Jaruzelskiego nie zamierzała wtedy interweniować.

Stan wojenny nie został wprowadzony w trosce o Polaków, tylko by zadusić Solidarność.

Chciałem dać link ze źródłem, ale jeszcze postów mi brakuje. Gdyby ktoś bardzo chciał to google --> "przeczytaj jak gen. Jaruzelski prosił Rosjan o pomoc"
Noirutnec, jeśli to możliwe chętnie porównałbym to z Twoimi źródłami.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 18:33
@up haha, ta, może podchwycili od Amerykanów i też będą pomagać "wprowadzać demokrację"
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 18:36 2
Jebie fejkiem na kilometr
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem