👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
60 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Andrzej zrobił veto. Stawiałem każde pieniądze, że podpisze i bym przegrał!
Chyba miał już dość bycia popychadłem, pośmiewiskiem i chciał pokazać, że jednak ma jaja.
Chociaż bardziej prawdopodobna jest dla mnie teoria, że Jaro wystraszył się protestów i kazał muz zrobić veto. Wyciszą sprawę i za chwilę spróbują znowu. Tylko nie zgadza się to, że tvpis zmieszało Adriana z błotem...
Chyba miał już dość bycia popychadłem, pośmiewiskiem i chciał pokazać, że jednak ma jaja.
Chociaż bardziej prawdopodobna jest dla mnie teoria, że Jaro wystraszył się protestów i kazał muz zrobić veto. Wyciszą sprawę i za chwilę spróbują znowu. Tylko nie zgadza się to, że tvpis zmieszało Adriana z błotem...

Abraxus, Czy aby napewno zrobił veto ? Ustawa o sądach powszechnych weszła w życie czyli 97% sądów znalazło się właśnie w rękach PISu a dokładnie:
11 sądów apelacyjnych
45 sądów okręgowych
321 sądów rejonowych.
Jak by ktoś chciał poznać uprawnienia ministra Ziobry (tak z grubsza):
1. Minister sprawiedliwości będzie mógł odwołać i powołać prezesów sądów powszechnych
2. Prezesi sądów będą mogli przenosić sędziów do innego wydziału
3. Ustawa tworzy możliwość manipulowania składem sędziowskim
4. Minister będzie mógł wysłać sędziego na przymusową emeryturę
5. Prezes sądu będzie mógł ograniczyć sędziemu dodatek funkcyjny
11 sądów apelacyjnych
45 sądów okręgowych
321 sądów rejonowych.
Jak by ktoś chciał poznać uprawnienia ministra Ziobry (tak z grubsza):
1. Minister sprawiedliwości będzie mógł odwołać i powołać prezesów sądów powszechnych
2. Prezesi sądów będą mogli przenosić sędziów do innego wydziału
3. Ustawa tworzy możliwość manipulowania składem sędziowskim
4. Minister będzie mógł wysłać sędziego na przymusową emeryturę
5. Prezes sądu będzie mógł ograniczyć sędziemu dodatek funkcyjny

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie