robertow99 napisał/a:
"po co stosować blokady?" padło stwierdzenie oraz "czemu ciezarowki moga tylko 90 km/h a osobowki 140 km/h"
no właśnie po co?
a po to że ciężarówka mają swoją ogramną masę jadąc 140 km/h a nie 90 km/h ma 50^2 więcej energii wewnętrznej niż jadąc 90 km/h, wystarczy teraz pomysleć jakie zniszczenia będą podczas wypadku.
Polecam sobie przypomnieć matematykę z podstawówki/gimnazjum.

P🤬li takie smuty jak by żona się k🤬iła na prawo i lewo bo ma małego c🤬ja... ale jak sk🤬ysyny blokują drogę i jadą 50km/h blokując wszystkie pasy to nie TO NIE ONI to rozpatruje jednostkowo ale jak osobówki robią jaja to już k🤬a grupowe rozpatrywanie. Weź człowieku nie p🤬l... zatrzymuję się na światłach na skuterze za gówniarza może z 16lat miałem ledwie się czerwone zapaliło 40m dalej były następne światła tam się dopiero żółte zapalało, jak jeden mąż w tiry dwoma pasami NA CZERWONYCH ŚWIATŁACH ograniczenie do 50km/h i nie skłamie jak powiem że na biedę 80km/h leciały przez dwa skrzyżowania na czerwony. Więc z łaski swojej Panie kierowco tira p🤬l się Pan, bo ja od podmuchu wiatru mało się nie wyp🤬oliłem.