Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Warto podkreślić, że w rankingu tym (Quality of railroad infrastructure - The Global Competitiveness Report 2011-2012 - World Economic Forum) z krajów europejskich wyprzedzamy jedynie Rumunię (78. miejsce), Macedonię (87. miejsce), Bośnie i Hercegowinę (98. miejsce), Serbię (102. miejsce) oraz Albanię (120. miejsce). Łącznie klasyfikowane są 123 państwa:

Ciekawostka:

Mój rząd w trybie pilnym zakończy pracę nad studium kolei dużych prędkości po to, żeby jeszcze w tej kadencji z fazy studium wejść w fazę realizacji

- Premier Donald Tusk podczas wygłaszania expose z 2007 r.

Koncentrujemy się na modernizacji tego, co mamy, a nie realizacji marzeń kolejarzy, jakimi są koleje dużych prędkości.

- Sławomir Nowak, Minister transportu, budownictwa i gospodarki morskiej w rządzie Donalda Tuska, 2011 r.

Źródło: www3.weforum.org/docs/WEF_GCR_Report_2011-12.pdf
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
amb 2012-07-19, 22:46
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
erotyczny 2012-07-19, 22:46 1
żegnaj stary sadistic witaj politykosadistic.. [*]
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-19, 22:59 1
wczoraj TLK z Poznania, którym miałem jechać spóźnił się tylko 240 minut. pośmiewisko nie pkp.
Zgłoś
Jab7kO 2012-07-19, 23:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
beeveer 2012-07-19, 23:11 1
dobra dobra. jeśli chodzi o jakośc kolei to nie jest jescze tak żle. WEF oceniło nasze drogi na 7 od końca na świecie
(wliczjąc afrykę i azję. ) jeśli chodzi o racjonalne gospodarowanie podatkami ok 15 od końca. przejrzystość prawa - ok 5 od końca itd... plecam cały raport bo perełek mnóstwo. nie trzeba czytać, ostatnie 250 stron to przejrzyste wykresy
www3.weforum.org/docs/WEF_GCR_Report_2011-12.pdf
Zgłoś
Belvedere 2012-07-19, 23:14 1
Miejsce jak w rankingu FIFA
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-19, 23:44
Od kiedy Hongkong to państwo?
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-20, 0:09 4
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-20, 0:20
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-20, 0:37
co do opóźnień pociągów...Z Gliwic Katowic około 25 kilometrów pociąg załapał 130minut opóźnienia....co ciekawe pociąg na który jechałam wyjeżdżał z Katowic i również był opóźniony o około godzinę...absurd podstawić pociąg i wypuścić go z takim opóźnienie.....polska kolej to jest jakaś totalna porażka...pociąg z Londynu do Paryża jedzie dwie i pol godziny w takim czasie z Katowic do warszawy czlowiek u nas nike dojedzie....a unia takie pieniądze na kolej nam dala...szkoda ze ci przy korycie nie potrafili tego porządnie wykorzystać....
Zgłoś
Dzichader 2012-07-20, 1:14
Ostatnie jest San Marino i Watykan.
Zgłoś
UnknownUser 2012-07-20, 5:40 1
Naimbia nawet nas jebie ''Wodzu, mamy lepsze wagony niż w Polsce"
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-20, 10:42
tylko w polsce jedziesz 160km z 3 przesiadkami i trwa to 5h
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-20, 10:43
Mr.Drwalu napisał/a:

- Premier Donald Tusk podczas wygłaszania expose z 2007 r.

Koncentrujemy się na modernizacji tego, co mamy, a nie realizacji marzeń kolejarzy, jakimi są koleje dużych prędkości.

Kto Ci pozwolił moje słowa cytować bez pozwolenia!
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-20, 11:07
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem